Pepene: Informatii nutritionale si beneficii pentru sanatate

Pepenele rosu este un miracol al naturii si ar trebui sa profitam de faptul ca in Romania se fac printre cei mai buni pepeni din luume 🙂 Si Grecia are o recolta minunata de pepene dar nici cu ai nostri nu imi este deloc rusine 🙂 Sunt zemosi, crocanti, dulci si aduc nutrienti importanti pentru sanatatea noastra. Astazi le aducem un mic omagiu pepenilor nostri 🙂

Informatii nutritionale despre pepenele rosu: 100 de grame de pepene rosu contin 30 kcal, 7 grame de carbohidrati si aproape 1 gram de proteine.

Vitamine: A, C, B-uri etc

Minerale: Potasiu, Cupru, Magneziu, Mangan, Fier, Calciu etc

Beneficiile pepenelui rosu pentru sanatatea noastra, conform HealthLine.com:

  1. Pepenele rosu are efect antioxidant.
  2. Pepenele rosu are efect antiinflamator.
  3. Consumul de pepene rosu ajuta la scaderea tensiunii arteriale
  4. Consumul de pepene rosu ajuta la hidratarea in profunzime a organismului.
  5. Curcubitacin E este un compus vegetal care se gaseste in pepenele rosu si care are potential de a inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase. Studiile arata acest lucru.
  6. Citrulin este un alt compus vegetal din pepene care ar putea sustine sanatatea inimii.
  7. Datorita licopenului, pepenele rosu ajuta si la sanatatea ochilor 🙂

Si asta nu este tot. Pepenele ajuta si la digestie, la sanatatea pielii si a sistemului nervos. Ca sa nu mai punem la socoteala ca simplul gest de a taia un pepene rosu ne provoaca o imensa bucurie 🙂 Nu stiu de ce dar toata lumea abia asteapta sa taie un pepene si sa auda Crac :)) Iar mirosul de pepene este in top 10 arome care ne relaxeaza si ne destind simturile. Daca as putea as face un parfum cu aroma de pepene si l-as purta zilnic :))

In ce retete merge pepenele? Ca sa fim sinceri, pepenele merge cel mai bine consumat ca atare :)) Nu va complicati viata mai mult decat trebuie. Dar puteti sa mancati si pepene cu branza sarata sau pepene cu paine sau pepene cu paine si branza sarata 🙂 Sunt 3 combinatii care chiar merg super bine desi nu credeam. Prima daca cand am mancat pepene cu branza eram mica. Mi-a zis tatal meu de combinatia asta si mi s-a parut o gluma de-a lui. Dar chiar a fost o surpriza. Pepenele cu telemea merge de minune.

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...