Mancare sanatoasa de post: Tocanita de ciuperci cu rosii, usturoi si patrunjel

Mancarea de post este in mare parte mancare sanatoasa 🙂 Da, mai avem si variante de retete de post care chiar nu pot fi trecute la categoria mancarurilor sanatoase, insa aceasta exceptie poate fi lasata deoparte momentan. Caci pe blogul meu ne axam doar pe mancare sanatoasa, pregatita in casa, simplu si rapid.

Iata o reteta de mancare sanatoasa pe care v-o recomand cu drag, o mancare excelent de simpla si rapida: Tocanita de ciuperci cu rosii, usturoi si patrunjel.

Iata ce ingrediente sunt necesare pentru 4 portii de adulti:

  • ciuperci la borcan (2 borcane de cate 800 de grame fiecare) sau 2 kg ciuperci proaspete
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1/4 radacina de telina
  • 6 linguri de ulei de masline
  • 600 ml sos de rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel

Mod simplu de pregatire a unei retete de mancare sanatoasa, de post, cu ciuperci:

  1. Ciupercile se scurg de saramura si se clatesc cu apa rece.
  2. Tocam ceapa, telina si morcovul si le punem la sotat in ulei de masline, intr-o tigaie incapatoare. Le lasam sa se inmoaie.
  3. Apoi adaugam ciupercile clatite si o cana de apa. Lasam legumele si ciupercile sa fiarba impreuna pana cand morcovul si telina sunt facute.
  4. Adaugam si sos de rosii, usturoiul pisat marunt, patrunjel tocat marunt. Lasam sosul de rosii sa fiarba minim 7-10 minute.
  5. Stingem focul si adaugam patrunjel verde pentru decor.

Da, este o mancare pe care noi o iubim, cu toate ca este simpla si super modesta. Se poate consuma cu paine cu maia, paine integrala si orice alta paine de calitate va place.

Este o mancare de post, in stil grecesc – italienesc, deci o mancare mediteraneana. Este si o garnitura originala, demna de o persoana care doreste ceva mai special decat clasicul piure de cartofi 🙂

Mai mult, este o mancare fara gluten, deci perfecta pentru persoanele care se feresc de gluten.

S-ar putea să-ți placă și...