15 moduri sanatoase si simple de scadere a nivelului glicemiei in organism

Nivelul glicemiei poate fi tinut sub control atunci cand avem un medic specialist diabetolog alaturi de noi, atunci cand ne dorim si suntem motivati sa ne mentinem organismul intr-o stare cat mai buna de sanatate.

Iata care sunt cele 15 moduri simple si sanatoase prin care nivelul glicemiei poate fi redus sau mentinut in cei mai buni parametrii conform Healthline.com:

1. Exercitii fizice regulate. Nu conteaza daca va place aerobicul, yoga, pilates sau doar faceti plimbari lungi in parc 🙂 Conteaza sa puneti sangele in miscare si sa va oxigenati organismul.

2. Controlul carbohidratilor este esential. Medicul specialist va poate calcula cantitatea ideala de carbohidrati de care aveti nevoie in alimentatie. Simplul fapt ca aveti o limita impusa de un medic poate fi cel mai puternic imbold sa va tineti de treaba 🙂

3. Adaosul de fibre in alimentatie este si el super important. Mergeti catre sursele naturale de fibre caci ele reprezinta cea mai buna solutie.

4. Apa consumata in mod regulat reprezinta si ea o masura benefica pentru controlul diabetului.

5. Portiile mici sunt calea catre marile victorii. Incercati sa consumati prize alimentare mici, care sa nu puna

6. Alimente cu indice glicemic redus sau mediu sunt cele mai indicate pentru a preveni diabetul si pentru a-l tine sub control.

7. Stresul sub control reprezinta o alta masura prin care sa ne tinem glicemia sub control. Cine isi masoara glicemia in mod constant stie ca de foarte multe ori stresul creste glicemia in mod uimitor.

8. Glicemia masurata in mod constant ramane o masura prin care sa o tinem sub control. Cum altfel, daca nu stii cat este de mare, cand creste, ce o declanseaza, ce alimente aduc incarcatura glicemica asa de mare incat sa le taiem de pe lista de posibilitati culinare.

9. Somn de calitate. Avem nevoie de odihna pentru a ne mentine sanatosi. Nu ignora nimeni faptul ca o zi inceputa prost se schimba greu intr-una buna.

10. Crom si Magneziu in alimentatie reprezinta doua minerale pe care diabetologul si medicii specialisti le pot oferi ca adjuvante.

11. Otetul de cidru de mere se poate sa aiba efecte minunate pentru reducerea glicemiei. Sunt studii care arata ca acest ingredient minunat poate aduce efecte wow pentru sanatatea persoanelor care sufera de diabet si pentru cei care vor sa previna boala.

12. Scortisoara are efect hipoglicemiant 🙂 Nu exagerati cu ea. Adaugat un varf de cutit in cafeaua de dimineata.

13. Berberina reprezinta o alta solutie care se poate administra pentru scaderea glicemiei, insa doar dupa acordul medicului specialist. Nu incercati tratamente si remedii dupa ureche.

14. Semintele de fenicul ar putea si ele sa ajute la mentinerea unui nivel bun al glicemiei.

15. Scaderea in greutate ramane primul si cel mai important pas pentru a ne mentine glicemia in limite normale. Un lucru il atrage pe urmatorul 🙂 Din bine mergem in mai bine. Cam asa si cu scaderea in greutate, acest pas minunat care pe termen lung aduce numai beneficii 🙂

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...