Razbunarea este arma prostului. Nu plati niciodata cu aceeasi moneda

Se spune ca razbunarea este arma prostului. Si nu degeaba se spune asa ceva. Este o zicala complet adevarata, din care avem multe de invatat. Razbunarea este cea mai proasta arma cu care am putea sa ducem o lupta adevarata. Va spun si de ce in cadrul acestui mic articol menit sa ne ajute sa progresam din punct de vedere emotional, spiritual, psihologic.

Atunci cand avem in viata noastra o experienta neplacuta, negativa, care ne-a afectat, cel mai rau lucru pe care il putem face este sa ramanem conectati la individul/ persoana care ne-a facut rau. Atentia ramasa pe ideea de a ne razbuna inseamna sa ramanem conectati la acea persoana. Simpla idee ca vrem sa i-o platim inseamna sa ne scaldam in baia de nefericire in care am fost aruncati din cauza acelei persoane.

Sfatul meu este sa mergeti mai departe cat mai curand posibil insa fara nicio conexiune mentala, emotionala, psihologica catre persoanele care stiti ca au fost implicate in evenimentul care v-a produs nefericire, suferinta, vreo trauma de orice fel, orice fel de necaz. Eliberati-va mergand mai departe. Pe ce ne concentram atentie nu face decat sa se multiplice.

Asa ca razbunarea este arma prostului fiindca se readuce singur in aceeasi poveste trista din nou, fara sa aiba nevoie sa retraiasca experienta. Isi aduce aminte cat rau i-a fost facut si pastreaza acel gust amar in gura in tot acest timp. Razbunarea poate sa dureze zile, luni sau ani, perioada in care omul se imbolnaveste singur. Cand ar putea mai simplu sa taie orice legatura cu cel care i-a produs suferinta si sa traiasca fericit si in pace…

Cea mai buna razbunare este fericirea si pacea deplina in viata. Iar cei care ma cunosc cel mai bine stiu ca nu razbun, doar tai orice legatura intre mine si cei care stiu ca nu au o influenta buna in viata mea. Este genul meu de curatenie generala la nivel emotional-psihologic. Merit oameni buni in jurul meu.

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...