Cand ai o provocare in viata, decide sa fii preocupat, nu ingrijorat

Este o diferenta mare intre a fi preocupat si a fi ingrijorat. Nu ca nu am avea noi grijile noastre. Dar mai bine ne-am simti daca am inlocui starea de ingrijorare cu o stare de preocupare.

Am intalnit de curand aceasta idee la un speaker motivational si mi-a placut enorm. M-a dus cu gandul la o alta zicala care imi place enorm si in functie de care imi conduc viata de cativa ani buni 🙂 Cand ai o problema, nu o ascunde sub pres, pune-o pe agenda! Vei castiga multa energie pozitiva in acest fel.

Si vreau sa va spun ca de cativa ani bifez mai multe lucruri, rezolv mai multe lucruri si solutionez situatii dificile alegand sa imi pun problemele pe agenda si ocupandu-ma de ele asa cum fac cu orice proiect de la locul de munca. Nu inghite nimeni un elefant dintr-o singura imbucatura. Elefantul se mananca lingurita cu lingurita 🙂

Asa se intampla si cu situatiile dificile de care ne lovim in viata. Sunt inerente, nu are nimeni o viata lipsita de dificultati. Dar mai bine ne ocupam de toate atunci cand cultivam o stare de preocupare in loc de starea acuta si stresanta de griji.

Grijile ne blocheaza, ne infranzeaza, ne limiteaza creativitatea si viteza de reactie si de actiune. Asa ca lasam grijile deoparte si ne ocupam cu toate resursele de care dispunem de situatiile care ne pot da batai de cap.

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...