Legislatia muncii de la A la Z: Munca fortata este interzisa

Codul muncii spune clar ca munca fortata este interzisa, unde munca fortata se refera la orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.

Asadar, dragilor, iata ca am lamurit si un aspect foarte important din legislatia muncii. Nu de alta dar primesc intrebari referitoare la posibilitatea ca angajatorul sa isi puna salariatii in situatii precum:

– angajatorul rupe demisia angajatului si nu o aproba, urmand ca salariatul sa continue munca a la long, pana cand va veni o vreme cand angajatorul se decide sa aprobe demisia… Nu exista aprobarea demisiei fiindca demisia nu se aproba, nu necesita aporbare. Nici macar termenul de „cerere de demisie” nu este unul corect fiindca nu solicitam demisia. Putem sa solicitam sa nu stam in preaviz la demisie dar aici este o alta poveste.

– angajatorul anunta salariatul ca ii face contract de munca si ca are nevoie de el pana la finalizarea unui anumit proiect si pe perioada aceasta salariatul nu are voie sa isi dea demisia. Tare as fi curioasa sa vad cum arata un asemenea contract de munca in care se elimina posibilitatea de demisie…

Dragilor, codul muncii ne spune multe despre relatia dintre angajati si angajatori. Este biblia care spune totul despre legislatia muncii. Va invit sa o cititi. Daca ati citit codul muncii macar o data, lucrurile devin mai clare si va asigur ca este o investitie esentiala pentru orice salariat, din orice domeniu ar fi.

Va salut cu drag si va doresc mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...