Retete mediteraneene rapide: Paste cu sos de rosii, masline, anghinare si busuioc

Daca si voua va plac pastele, va invit sa ma urmariti fiindca eu le ador si le pregatesc super des, in fel si chip. Cel mai des pregatesc paste cu sos de rosii sau cu branza, cu diverse legume, verdeturi, cu masline, capere si anghinare.

Azi va invit sa descoperiti impreuna cu mine o reteta cu specific mediteranean, o mancare sanatoasa pe care va puteti baza la pranz si chiar si la cina 🙂 Daca aveti si un pahar de vin rosu alaturi, e si mai bine! E dieta mediteraneana completa 🙂

Iata ce ingrediente sunt necesare pentru a obtine 2 portii mari de paste in stil mediteranean:

  • 200 grame de paste (eu am folosit penne dar merge si alt tip de paste)
  • 4 linguri de anghinare murata
  • 20-30 de masline fara samburi
  • 4 rosii mari
  • sare si piper
  • busuioc verde si oregano uscat
  • 4 linguri ulei de masline

Mod simplu de pregatire a celor mai bune paste din dieta mediteraneana:

  1. Fierbem pastele al dente si le scurgem fara sa le clatim.
  2. Rosiile se toaca marunt si se soteaza la foc iute cu putin ulei de masline, sare si piper. Le lasam sa se zdrobeasca si sa se formeze un sos. Adaugam anghinarea, maslinele tocate, pastele, oregano uscat, 2 polonice de apa in care au fiert pastele si slasam focul mic timp de 2 minute maxim.
  3. Servim cu busuioc verde daca avem la dispozitie si eventual si cu un pahar de vin rosu 🙂 Sa fie treaba completa!

Eu imi iau aceste paste si la pachet la serviciu 🙂 Doar le pun intr-o caserola inchisa bine si sunt gata de pus intr-o punga de pranz. Nu imi place sa mananc de la catering de obicei asa ca fac tot posibilul sa imi pregatesc masa de pranz de dimineata, de la ora 6-7, inainte sa ies din casa. Avantajul pastelor este ca sunt gata in 10 minute asa ca pot reprezenta o idee de pranz foarte rapida si simpla. Conditia esentiala este sa nu consumati paste zilnic si nici in cantitati industriale ca sa nu va treziti ca trebuie sa schimbati marimea hainelor :)))

Este o mancare divina, ceva excelent, o combinatie senzationala de gusturi si texturi. Anghinarea murata se foloseste foarte des in dieta mediteraneana si este super sanatoasa pentru tot sistemul digestiv, in special pentru ficat. Iar eu sunt super pasionata de dietele pentru ficat sanatos asa ca anghinarea este prietena mea :)))

Va invit sa imbunatatiti reteta mea cum considerati de cuviinta, cu putin usturoi, un pic de ceapa, poate putin parmezan ras pe deasupra 🙂

Va doresc multa sanatate si numai bine!

S-ar putea să-ți placă și...