Retete sanatoase cu paste: Fettuccine cu pesto, masline, capere si anghinare

Dieta mediteraneana este cea mai sanatoasa dintre toate dietele si este al n-lea an in care medicii si nutritionistii declara acest lucru. Este in topul celor mai sanatoase diete din intreaga lume, motiv pentru care si eu o indragesc si ma inspira in pregatirea celor mai bune retete din lume.

Asa cum poate deja stiti, din dieta mediteraneana nu lipsesc legumele, verdeturile aromatice, pastele si uleiul de masline, printre multe alte alimente. Azi vom folosi masline, ulei de masline, capere, anghinare, paste fettuccine si un strop de suc de lamaie. Daca nu aveti fettuccine, puteti folosi spaghete, macaroane, tagliatelle, penne si orice alta forma de paste. Chiar nu conteaza.

Iata lista de ingrediente necesare pentru o mancare sanatoasa inspirata din dieta mediteraneana:

  • 200 grame de paste (pentru 2 adulti)
  • 2 linguri sos pesto
  • 4 linguri anghinare marinata
  • 2 linguri masline si capere tocate
  • sucul unei jumatati de lamaie

Mod simplu de pregatire pentru o portie mare de paste, suficient cat pentru 2 adulti:

  1. Fierbem pastele al dente si le scurgem, fara sa le clatim.
  2. Pastele se pun intr-o tigaie incapatoare sau intr-o oala incapatoare.
  3. Peste paste adaugam sos pesto, capere si masline maruntite, anghinare marinata.
  4. Lasam totul pe foc timp de 1 minut. Stingem focul. Servim 🙂

Caperele si maslinele tocate le-am luat direct din borcan fiindca am avut unul adus din Italia. Dar cand nu am capere si masline tocate la borcan, le toc eu pe tocator, cu un cutit simplu. Ar putea merge si la robot dar sincer nu as murdari robotul pentru o mana de masline si cateva capere.

Caperele sunt muguri de plante pe care ii gasim folositi super des in retetele cu specific mediteranean, fie ca sunt incluse in salate, in sosuri, in paste samd.

Anghinarea este adusa tot din Italia, la borcan. Este marinata in ulei de masline si cu putin otet si are un gust absolut excelent. Merge de minune cu paine si cu salata de rosii dar si cu paste.

Sosul pesto este cumparat din Romania, la borcan mic. Este un sos facut din busuioc, ulei de masline, sare, piper si inca cateva ingrediente. Este o bunatate de sos bogat in antioxidanti.

Pastele mele cu anghinare si sos italienesc sunt absolut excelente. Le servim la pranz sau la cina, cu apa minerala alaturi sau cu o limonada, un vin rosu, ceva bun si cat mai sanatos 🙂

Mai revin cu alte idei culinare sanatoasa, retete inspirate din dieta mediteraneana, cu ingrediente hranitoare si bogate in nutrienti. Nu mancam calorii goale!

S-ar putea să-ți placă și...