Tagliatelle cu dovlecei si rosii, usturoi si ulei de masline

Iubim pastele si adoram sa le combinam in mod sanatos, cu legume si verdeturi. Din fericire pentru mine, copiii mei sunt innebuniti dupa paste asa ca cel putin o data pe saptamana avem in meniul nostru macar un preparat culinar pe baza de paste 🙂

Astazi vreau sa va prezint pastele mele cu legume si dovlecei, rosii, usturoi si ulei de masline. Sunt o combinatie ultra delicioasa, foarte sanatoasa si usor de pregatit. La final obtinem o mancare sanatoasa, vegetariana, de post, rapid si simplu.

Iata de ce ingrediente aveti nevoie pentru a pregati paste cu legume cat ai zice peste 🙂

  • 200 de grame de paste (tagliatelle sau orice alte tipuri de paste doriti)
  • 1 dovlecel
  • 2 rosii mici
  • o ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ardei kapia
  • 5 linguri de ulei de masline
  • sare, piper
  • oregano, cimbru, busuioc (sfanta treime a condimentelor italiene pentru paste)
  • patrunjel verde

Mai jos sunt legumele tocate inainte de a fi puse in tigaie 🙂 

Aici sunt legumele deja sotate pe jumatate, plus pastele nefierte. Cand nu am chef sa fierb pastele separat, le pun in tigaie, peste legumele deja semi-patrunse, plus o cana de apa. Pun capacul si las pastele se fiarba impreuna cu legumele 🙂

Aici este rezultatul final 🙂 Va las mai jos instructiuni pas cu pas si de data aceasta cu pastele fierte separat, ca sa fie mai simplu pentru persoanele care nu au mai facut paste cu metoda mea :))

Mod simplu de pregatire pentru cele mai bune paste cu dovlecel din lume:

  1. Sotam la foc iute intr-o tigaie incapatoare: ceapa tocata, usturoi tocat, ardei kapia tocat, dovlecel tocat cuburi + putin ulei de masline, sare, piper si verdeturile aromatice uscate. Daca nu va plac cele propuse de mine, alegeti altele sau nu adaugati niciun tip de verdeturi aromatice. Merge si asa.
  2. Timp de 3-4 minute, legumele de mai sus se vor sota la foc iute. Adaugam imediat si rosiile tocate marunt si le lasam sa se innabuse bine de tot.
  3. Fierbem pastele al dente in tot acest timp si le dam drumul peste tigaia de legume cu rosii. Stingem focul in 2 minute maxim. Pastele fiind deja fierte, nu mai au nevoie de gatire, doar sa se amestece bine cu legumele si cu sosul de rosii.
  4. Asezonam cu patrunjel verde si servim 🙂

Parintii pot servi pastele alaturi de un pahar de vin rosu. Copiii pot servi pastele langa un pahar de limonada rece, cu miere si cu ghimbir 🙂 Ar fi o combinatie sanatoasa si foarte delicioasa.

Cam asa se fac pastele mele cu legume. Puteti alege ce legume doriti insa la paste de obicei merge bine ardeiul kapia, merge foarte bine dolvecelul, merge bine si zucchini-ul si ar putea functiona minunat si ciupercile 🙂 De rosii nici nu mai discutam fiindca rosiilor le sta cel mai bine langa paste 🙂

S-ar putea să-ți placă și...