Egg Fried Rice: Orez asiatic cu oua si legume, cea mai rapida mancare asiatica din lume

Egg Fried Rice este denumirea pe care o gasim la restaurantele asiatice din toata lumea. Toti fanii bucatariei asiatice stiu ce este Egg Fried Rice si il consuma super des. Si asta se intampla pentru ca odata ce incerci aceasta mancare delicioasa, nu mai poti uita de ea data viitoare cand o vezi in meniu 🙂 O vei comanda 100%. Este o mancare sanatoasa, satioasa, fara carne, se digera rapid, are proteine, are carbohidrati, are fibre si grasime sanatoasa.

Daca am traduce Egg Fried Rice in romana, ar fi ceva de genul: orez prajit cu ou. Dar de fapt orezul nu este prajit si pe langa oua, avem si legume. Gastronomia asiatica foloseste foarte multe legume si majoritatea sunt super gustoase. In bucataria asiatica nu veti gasi legume de genul cartofi, rosii, vinete dar veti gasi ardei gras, ceapa verde, usturoi, bambus, ciuperci multe si variate si multe altele.

Iata care sunt ingredientele de care aveti nevoie pentru a pregati aceasta mancare asiatica delicioasa:

  • 0 cana de orez
  • 3 oua crude, batute ca pentru omleta
  • 4 linguri ulei de susan sau de floarea soarelui
  • 1 ardei iute
  • 3 fire de ceapa verde
  • sare si piper
  • 3 linguri sos de soia

Mod simplu de pregatire pentru cea mai simpla mancare asiatica din lume: Orez prajit cu oua si legume in stil asiatic:

  1. Fierbem orezul in stil asiatic. O cana de orez are nevoie de 2 cani de apa. Se fierb impreuna intr-un vas antiaderent (oala care nu lipeste), cu capacul pus, la foc mic, fara sa invartim in orez. Cand apa s-a evaporat complet, stingem focul. Orez e gata si doar il rasfiram putin cu furculita. Nu amestecati in orez daca vreti orez asiatic, pufos, bob cu bob. Si ideal ar fi sa folositi orez basmati, nu orez de sarmale.)
  2. Tocam ceapa verde si o sotam la foc iute cu putin ulei de floarea soarelui sau de susan pana cand se rumeneste un pic de tot. Maxim 2 minute tineti ceapa pe foc.
  3. Separat, batem ouale ca pentru omleta si adaugam putina sare si putin piper. Turnam ouale batute peste ceapa verde si le lasam sa se pregateasca la foc mic. Vom obtine o omleta pe care nu o lasam sa se faca 100%. Cand ouale sunt inca putin crude pe deasupra, adaugam orez fiert in tigaie si amestecam usor cu betisoare de bambus ca sa nu facem orezul praf. Oul se va lipi de orezul fiert fiindca noi am adaugam orezul fiert cand ouale inca nu erau perfect facute. Acesta este motivul pentru care nu facem ouale pana la capat, fiindca vrem sa se lipeasca de orezul fiert.
  4. Adaugam si ardei iute tocat marunt si mai lasam pe foc inca 1 minut, ca sa dam voie omletei sa se faca pana la capat.
  5. La final, cand focul e stins, adaugam sos de soia si servim 🙂

Aceasta este cea mai buna si mai simpla mancare asiatica din lume. Folosim cateva ingrediente naturale si obtinem o delicioasa mancare pe care si copiii o vor adora, si adultii o vor infuleca fara nicio ezitare. Orezul nu este prajit, dupa cum vedeti, este fiert. Insa fiindca il tragem la tigaie cu ouale batute si cu ceapa verde, tinde sa aiba un aspect usor prajit. Si este absolut delicios.

Orezul fiert asiatic se face super simplu. Doar pastrati aceasta balanta intre orez si apa (1 la 2) si alegeti orezul basmati. Puneti capacul pe oala si nu amestecati. Lasati focul mic si daca oala este antiaderenta, nu va faceti griji fiindca orezul nu se lipeste. Amestecati in orez doar la final, cu furculita, fara sa il apasati. Orezul pufos bob cu bob nu trebuie sa fie amestecat cum facem cu pilaful…

Aici este orezul fiert, in care se vede ca nu am amestecat. Apa s-a scurs, s-a absorbit in orez si a lasat orezul pufos, bob cu bob, in stil asiatic. Dupa cum vedeti, folosesc o oala antiaderenta simpla, cea mai ieftina pe care am gasit-o la hipermarket. Este o oala pe care o folosesc doar la orez si are un capac de sticla pe care il pun deasupra cand vreau sa fierb orezul. Focul mic, nu invartiti in orez, oricat sunteti tentati s-o faceti :)))

Va pup cu drag si va invit sa ma urmariti fiindca sunt cea mai mare fana a bucatariei asiatice asa ca gatesc mereu cate ceva bun si sanatos, cate o reteta culinara asiatica simpla si rapida.

 

Tehnician Nutritionist | Licentiata in Jurnalism si Stiintele Comunicarii | Formator Autorizat | Blogger si Copywriter | Fotograf

S-ar putea să-ți placă și...