7 beneficii cheie ale consumului de oua

Desigur, ouale sunt nutritive. Stim toti faptul ca ouale ofera o paleta super larga de vitamine, minerale, antioxidanti. Si important este sa retinem ca cele mai sanatoase sunt ouale fierte si mai ales ouale provenite de la pasari de curte, crescute in aer liber.

Iata 7 motive bune sa consumati oua, beneficii cheie pentru sanatatea noastra:

1. Ouale contin proteine de cea mai buna calitate si toti aminoacizii esentiali. Oul este un aliment valoros pentru organismul nostru.

2. Ouale contin Vitamina A, Vitamina D, Vitamina E, Acid Folic, Vitamina B5, Vitamina B12, Vitamina B2, Vitamina K, Vitamina B6, Calciu, Zinc, Fosfor si Seleniu. Greu de batut un asemenea produs din punctul de vedere al nutrientilor pe care il contin.

3. Ouale contin cantitati impresionante de colina, un micronutrient ce face parte din familia Vitaminelor B si cu rol important in sanatatea ficatului, memoriei, creierului, rinichilor si nu numai.

4. Ouale ajuta la cresterea colesterolului bun, HDL.

5. Ouale contin luteina, zeaxantina, 2 antioxidanti cu roluri importante in sanatatea organismului.

6. Ouale sunt foarte satioase, asa ca sunt ideale in dieta. Satietatea este data de continutul de proteine.

7. Ouale ne ajuta sa ne pastram greutatea optima pentru ca avandu-le in dieta reusim sa evitam alte alimente hipercalorice, prea bogate in carbohidrati, cu exces de grasimi.

Sursa:
https://www.healthline.com/nutrition/10-proven-health-benefits-of-eggs

S-ar putea să-ți placă și...