16 alimente ideale pentru dieta ketogenica

Dieta ketogenica sau pe scurt Keto inseamna ca ne axam pe grasimi sanatoase si mai putin pe carbohidrati. Nu inseamna ca le exludem, ci inseamna ca vom consuma cantitati mai reduse.

Daca se slabeste mult cu aceasta dieta, ma intreaba cititorii. Da, se slabeste mult dar ca orice dieta poate sa aiba anumite efecte nedorite. Personal, nu o recomand pentru toata lumea. Nu toti suntem facuti sa tinem keto. Daca aveti probleme cu rinichii, ficatul sau cu pancreasul, nu va recomand keto. Dar aici va poate sfatui cel mai bine un medic nutritionist cu experienta in domeniu.

Pentru cei care vor sa tina keto, pentru cei care tin diete low-carb, precum si pentru cei care vor sa isi faca o idee despre aceste tipuri de diete, iata 16 alimente ideale conform HealthLine.com:

1. Fructe de mare
2. Legume low carb: dovlecei, broccoli, conopida etc.
3. Branza
4. Avocado
5. Carne
6. Oua
7. Ulei de cocos
8. Iaurt si branza de vaci
9. Ulei de masline
10. Nuci si seminte
11. Fructe de padure
12. Unt si smantana
13. Noodles shirataki
14. Masline
15. Cafea si ceai
16. Ciocolata si cacao

Personal nu sunt de acord cu cei care spun ca dieta ketogenica este cea mai sanatoasa dintre toate dietele. Sunt absolut sigura ca are beneficii mari pentru anumite persoane si ofera rezultate bune pe anumite afectiuni. Insa nu se potriveste tuturor si este esential sa fie adoptata doar la recomandarea medicului nutritionist si sub supravegherea acestuia.

Ideal mi se pare sa imbinam keto cu dieta mediteraneana si ajungem astfel la un low carb 🙂 Dieta low carb este, probabil, una dintre cele mai bune optiuni pentru o mare parte dintre noi.

Sa fim sanatosi si sa avem succes in tot ce facem!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii. Urmez cursuri de bucătar și îmi doresc să scriu cărți de rețete culinare și nutriție simplificată.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...