Lista mea preferata cu 12 alimente bogate in calciu

Calciul este deosebit de important pentru sanatatea organismului. Unii dintre noi luam suplimente cu calciu in mod zilnic sau aproape zilnic. Calciul este important pentru sanatatea oaselor, echilibru emotional si buna functionare a muschilor si celulelor nervoase. Si acesta este doar inceputul. 

Iata si lista mea preferata cu 12 alimente bogate in calciu: 

 1. Seminte de susan
 2. Seminte de chia
 3. Branza si lapte
 4. Iaurt si kefir
 5. Sardine
 6. Leguminoase
 7. Migdale
 8. Varza, spanac, kale si alte verdeturi 
 9. Tofu (sus in poza) 
 10. Amarant
 11. Lapte de soia
 12. Smochine

Sursa articolului este ca de obicei o sursa credibila, sigura, de incredere. Cei de la Healthline au articole scrise de medici sau verificate de medici si specialisti in nutritie sau in domeniul medical. Link aici ca sa cititi si voi cu ochii vostri adevarati 🙂

Evident ca acestea nu sunt singurele alimente bogate in calciu. Sunt printre cele mai bogate si sunt alimente pe care eu incerc sa le consum in mod consecvent. Mai putin branza, laptele si iaurtul. Incerc din ce in ce mai mult sa renunt la ele si sa trec pe soia si lapte de migdale. Laptele vegetal are gust bun, cel putin pentru mine. 

Va las cu aceasta lista de alimente bogate in calciu, cu recomandarea ca atunci cand aveti o carenta de calciu sau suspectati o carenta de calciu sau un exces de calciu, sa mergeti la medicul dvs. curant. Faceti-va un set de analize, mergeti la un medic nutritionist, vedeti cum stati cu valorile calciului si apoi vedeti impreuna cu medicul daca aveti nevoie de calciu sub forma de pastile sau in alta forma. Nu va bazati pe calciul din patrunjel cand stiti ca aveti o carenta de calciu. 

Va salut cu drag si va doresc multa sanatate!

S-ar putea să-ți placă și...