Ceaiul Pu-erh, shot de energie pozitiva si antioxidanti pretiosi

Ceaiul Pu-erh, Pu’er, originar din regiunea Yunnan din China, este unul dintre cele mai bune ceaiuri din lume. Motivul pentru care este atat de scump este ca poate fi recoltat din regiunea Yunnan, unde cresc aceste frunze speciale. Mai mult, este un ceai care se prepara din frunze fermentate. Adica este echivalentul unui aliment fermentat, cum este Kombucha, cum este varza murata, cum este Kimchi, sosul de soia, pasta Miso si nu numai.

Eu va recomand sa il cumparati cu incredere de la magazin si sa il pregatiti ca pe un ceai verde clasic, in apa fierbinte dar nu clocotita. Si sa il tineti maxim 1-2 minute ca sa nu devina amar. Si apoi il puneti intr-o sticla frumoasa si este de o mie de ori mai eficient si mai sanatos decat orice bautura energizanta ati gasi la magazin. Eu il cumpar din magazinele cu specific asiatic de langa Dragonul Rosu dar il gasesc foarte des si in hipermarket-uri, la zona de ceaiuri si cafele.

Mai cumpar Pu- Erh uneori de la plafar-uri. Pretul este super rezonabil cand il cumparati la cutie, fie la plicuri, fie vrac.

Asa cum poate stiti, alimentele fermentate sunt extrem de sanatoase pentru ca promoveaza sanatatea intestinala si sanatatea generala a organismului. Alimentele fermentate hranesc bacteriile bune din organism astfel incat vor putea tine piept bacteriilor rele, fungilor si virusilor care pot trece de bariera naturala a corpului.

Cateva beneficii ale consumului de ceai Pu-erh pentru organismul nostru:

  • Ceaiul Pu-Erh este plin de antioxidanti si astfel lupta impotriva imbatranirii premature a organismului.
  • Ceaiul Pu-Erh este recomandat pentru arderea grasimilor si accelerarea metabolismului
  • Ceaiul Pu-erh poate reduce colesterolul rau in mod extrem de eficient, in mod natural.
  • Ceaiul Pu-erh a fost testat si studiile arata ca poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase in mai multe tipuri de cancer.
  • Ceaiul Pu-erh poate reversa steatoza hepatica de origine nealcoolica, adica ficatul gras fara consum de alcool. Ati auzit bine, poate da inapoi ciclul de ingrasare a ficatului. Lasata netratata, boala ficatului gras poate duce la consecinte serioase. Ficatul gras nu doar. Doare ce urmeaza.
  • Ceaiul Pu-erh asigura o doza mare de energie si antioxidanti. Previne imbatranirea prematura si energizeaza poate chiar mai mult decat o cana de cafea.

Aceasta este si precautia la ceaiul Pu-erh. Da energie. Mare atentie la ceaiul consumat dupa amiaza daca stiti ca suferiti de insomnii. Eu avand 2 copii super energici, pot sa beau si inainte de somn ca tot dorm neintoarsa 😊

Sanatate maxima si va mai astept pe blog cu si mai multe articole despre ceaiuri sanatoase!

S-ar putea să-ți placă și...