Mancare sanatoasa acasa: Piure de cartofi dulci cu usturoi si patrunjel

Cartofii dulci sunt absolut geniali, cu toate ca ne mai trebuie putin timp sa ne obisnuim cu ei. Nu am putea spune ca sunt mai gustosi decat cartofii clasici, insa merge sa ii includem in meniul nostru din cand in cand.

Azi va ofer o reteta super simpla de cartofi dulci facuti piure. Nu ii serviti pe paine daca nu doriti 🙂 Este cam redundant, cartofi cu paine, insa eu ador combinatia, mai ales daca piure-ul de cartofi dulci este super bogat in usturoi 🙂

Deci, iata ingredientele necesare pentru cel mai delicios piure de cartofi dulci:

  • 500 grame cartofi dulci decojiti si tocati cuburi
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline sau 50 de grame de unt
  • sare si piper
  • patrunjel verde tocat marunt
  • paine (optional)

Fierbem cartofii pana cand sunt perfect patrunsi. Ii pisam ca pe cartofii clasici si adaugam in ei, imediat ce i-am pisat si inca sunt fierbinti, ulei de masline sau unt, usturoi pisat marunt de tot, sare, piper, patrunjel verde tocat marunt. Amestecam si servim ca orice garnitura sau pe paine 🙂

Evident ca painea poate lipsi din scenariul nostru insa dupa cum v-am mai spus, mie imi place piure-ul de cartofi dulci pe paine. Este ca o musaca :))

Va salut cu drag si va doresc multa sanatate!

S-ar putea să-ți placă și...