Regula de aur cand te lasi de fumat. Face toata diferenta

Cand te lasi de fumat, exista anumite reguli pe care trebuie sa le pastrezi si sa le protejezi. Daca tii cont de ele si nu le incalci, ai absolut toate sansele sa te lasi de fumat. Nu toate regulile sunt universal valabile, insa unele sunt si este bine sa tii cont de ele pentru ca atunci cand nu o faci, tot succesul obiectivului de a te lasa de fumat poate fi compomis.

Regula de aur cand te lasi de fumat, una dintre ele si probabil si cea mai importanta: nu sta langa fumatori 🙂 Asta nu inseamna ca trebuie sa tai toti prietenii fumatori de pe lista ta de cunostinte. Nu inseamna ca trebuie sa te desparti de iubit/iubita daca acestia sunt fumatori. Inseamna doar faptul ca nu mai stai langa ei cand fumeaza. Nu mai esti nici macar fumator pasiv 🙂

Eliminarea fumatului ca obicei din viata noastra inseamna eliminarea tuturor formelor de fumat, caci altfel obiceiul nu poate fi rupt. Este esential ca atunci cand aveti ocazii sa stati langa fumatori, sa nu o faceti. Va sfatuiesc din proprie experienta. Dependenta de nicotina te poate face sa ceri o tigara, sa simti ca nu esti total implicat in discutia care are loc daca nu ai si tu o tigara aprinsa in mana, la fel ca interlocutorul tau care fumeaza.

Iata si cateva exemple in care este indicat sa stati departe de fumatori:

  • Iesiti la o terasa si se fumeaza
  • Mancati la un restaurant si prietenii ies afara pentru o tigara.
  • Iubitul/ iubita ies pe balcon la o tigara
  • Colegii ies la cafea si la tigara in pauza de masa

Acestea, dragii mei, sunt cele mai mari tentatii de a va aprinde o tigara. Am dreptate? Ei bine, daca nu as fi fost fumatoare, nu as fi stiut. Dar stiut cum este pentru ca aceasta este cea mai atragatoare combinatie pentru fumatori: cafea + discutii + tigara + socializare + apropiere + anturaj.

Dar adevarul este ca putem sa socializam foarte bine si cand nu avem o tigara aprinsa in mana. In perioada de despartire de tigari, este indicat sa stati departe de fumatori, pana cand reuseste organismul sa isi ia adio de la nicotina. In perioada de eliminare, organismul poate fi slab si poate cere inapoi nicotina de care ii este dor. Asa ca nu va auto-sabotati stand chiar in fumul celorlalti. Protejati-va organismul pana cand reuseste sa scape de obiceiul daunator.

Va salut cu drag si va doresc multa sanatate!

S-ar putea să-ți placă și...