Cheia catre atingerea obiectivelor pe care ti le propui

Ne propunem obiective multe si marete. Ne propunem sa le facem pe toate, cate dorim, tot ce au facut prietenii, tot ce au facut rudele, ce fac vedetele, vrem sa calatorim, sa promovam in cariera, sa punem bani deoparte, sa ne facem multi prieteni, sa slabim mult, sa citim o mie de carti si sa avem un corp mai tonifiat decat am avut vreodata. Ah, da! Si sa mancam sanatos 100% din timp, sa ne trezim la 5 dimineata, sa facem yoga, sa practicam meditatia, sa reparam toate relatiile cu toti cei care ne-au tranzitat viata si la care ne mai gandim uneori.

Evident ca mai avem o lista de 2679 de obiective pe care vrem sa le atingem. Anul asta, in 2022, eventual in primele luni…

Cheia catre atingerea obiectivelor este sa nu mai fim asa de perfectionisti si sa nu mai incercam sa purtam chilotii peste pantaloni, macar din cand in cand. Si sa nu mai privim in gradina vecinilor, acolo unde iarba este mereu mai verde.

Pentru mine, cheia catre atingerea obiectivelor este sa imi injumatatesc obiectivele.

Adica in loc sa ne propunem 50 de obiective, sa ne propunem doar 25. Si daca ne-am propus ca unul din obiective sa fie sa citim 100 de carti in 2022, sa ne propunem doar 50 sau chiar 25. Ca doar nu tine nimeni socoteala. Decat noi…

Si cu fiecare socoteala pe care o tinem, ne mai aruncam in cocoasa inca un pietroi pe care ne propunem sa le caram cu noi in 2022. Si pe care nu mai apucam sa il aruncam tot anul si ne streseaza mai apoi fiindca il stim acolo, tot acolo, nemiscat sau insuficient urnit.

Obiectivele trebuie sa ne entuziasmeze, sa ne dea aripi, sa ne dea un sens, motivatie, energie, curaj. In niciun caz obiectivele nu ar trebui sa ne faca sa ne simtim ca cei mai prosti oameni din lume, slabi, inceti etc.

Minciuna ca le putem face pe toate si o putem face mai bine ca restul lumii ramane doar o minciuna pe care ne-o spunem uneori, cu gandul ca ne va motiva sa facem mai multe decat anul trecut. Deci invatati sa mai renuntati la anumite obiective fiindca un obiectiv setat gresit poate strica mult.

Succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...