Limonada cu ghimbir si miere, cea mai gustoasa bautura pentru copiii mei

Stiti limonadele acelea care costa o mica mare avere? Genul acela de limonada pe care o servesti la restaurant, la carafa de 250 ml sau 350 ml sau chiar 500 ml si te trezesti ca te costa intre 15 si 35 de lei 🙂 Faza tare este ca le poti face si acasa, cu mult mai putini bani, din ingrediente super sanatoase si super gustoase.

Ingrediente necesare pentru limonada cu ghimbir:

  • 2 lamai
  • 1 limeta
  • radacina de ghimbir
  • zahar sau miere

Stoarceti lamaile si daca aveti o limeta, este perfecta pentru ca da aroma minunata. Radeti ghimbirul sau tocati-l marunt si adaugati-l in limonada. Adaugati zahar sau miere dupa gust si savurati o limonada facuta in casa, din ingrediente care stimuleaza buna functionare a sistemului imunitar.

As mai adauga in limonada si menta proaspata si chiar 2-3 rondele mici de ardei iute. Limonada cu ardei iute este ceva nou pentru noi dar se consuma in alte tari din lume. Este genul de limonada pe care eu l-as bea dar nu l-as pregati pentru copii fiindca ei nu se impaca prea bine cu ingredientele picante.

In principiu, copiii mei adora limonada simpla si nu cred ca ar pierde o ocazie sa bea o limonada cu miere si chiar si cu ghimbir sau menta, doar sa nu fie in cantitate mare. Pentru ei as adauga mai degraba sirop de afine in loc de zahar sau miere si motivul este super bun: afinele dau culoare si aroma si mai buna unei limonade deja delicioase 🙂

Va invit sa pregatiti o carafa mare de limonada chiar azi. Puneti-o pe masa de pranz sau la cina si fiti pregatite sa mai faceti inca una rapid fiindca va asigur ca se va termina. Apreciem prea putin lucrurile pe care le facem in casa si ar trebui sa le dam mai multa atentie.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...