Salata de kale si mangold cu branza de capra si paine turceasca

Dragilor, astazi vreau sa va prezint o reteta absolut delicioasa, inspirata din bucataria franceza. Ei obisnuiesc sa manance salate diverse cu verdeturi mai rare si le acompaniaza cu tot felul de branzeturi delicioase. Am ales kale si mangold, branza de capra si paine turceasca pentru a pregati 2 boluri mari de pranz sanatos pentru mine si sotul meu.

Cheltuiala totala pentru un bol de salata urias: 7 lei, cu tot cu uleiul de masline, cu tot cu sucul de lamaie, kale, mangold, branza de capra, paine, rosii, ceapa rosie 🙂

Fac un calcul pentru cei care cred ca este scump sa mananci bine acasa. Evident ca o astfel de salata la un restaurant este de la 30 de lei in sus. Nu toate restaurantele servesc kale si mangold. Eu le cumpar din piata de legume de langa Dristor, piata Ramnicu Sarat, sector 3, Bucuresti. Le gasiti primavara si pana in toamna.

Iata ce ingrediente va trebuie pentru aceasta salata usor exotica, originala si foarte sanatoasa si gustoasa:

  • branza de capra, de vaca, de oaie, tofu, ce vreti voi
  • 2-3 frunze de kale fara cotor
  • 2-3 frunze de mangold fara cotor
  • 2 rosii mici
  • o ceapa rosie mica
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • sucul unei lamai
  • sare si piper
  • paine de care doriti, eu am avut in casa paine turceasca

Asa cum era de asteptat, tocam ce e de tocat, amestecam ingredientele, adaugam ulei de masline si suc de lamaie, sare si piper si servim. Este o salata pe care eu o pregatesc in 5-6 minute si merita toti banii. Dupa cum v-am spus, o portie uriasa ajunge la 7 lei. Este de 5-6 ori mai putin decat ar costa la un restaurant. Deci merita sa va rasfatati din cand in cand cu o salata mai exotica. Plus ca in kale si in mangold se gasesc antioxidanti care nu se gasesc in aceeasi cantitate in alte verdeturi.

Va salut cu drag si va mai astept pe blog cu inspiratie culinara menita sa ne mai scoata din rutina 🙂

S-ar putea să-ți placă și...