Spanac cremos cu mascarpone si usturoi: Cel mai bun spanac din lume

Cel mai bun si cel mai rapid spanac din lume se pregateste din 3 ingrediente esentiale: spanac congelat, mascarpone si usturoi pisat marunt ca pentru mujdei. Mai adaugam noi si alte cateva mici ingrediente insa baza aceasta este. Si va asigur ca acest spanac se va manca pana la ultima lingurita.

Iata ingredientele pe larg pentru un spanac cremos si delicios:

  • 400 – 500 de grame de spanac congelat
  • 50 grame de unt
  • 250 de grame de mascarpone
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper

Modul de pregatire este super simplu: 

  1. Spanacul se decongeleaza direct in tigaie, la foc mic. Puneti o ceasca de apa si spanacul se va decongela imediat. Puteti folosi spanac congelat frunze sau spanac congelat tocat.
  2. Spanacul se lasa la fiert maxim 20 de minute la foc potrivit.
  3. Adaugam in spanac unt, mascarpone, cateii de usturoi dati pe razatoare sau pisati marunt, sare si piper.
  4. Amestecam bine, stingem focul si servim 🙂

Spanacul cu mascarpone este delicios insa nu daca nu aveti mascarpone in casa, puteti folosi unt. La 400-500 de grame de spanac congelat aveti nevoie de cam 100 de grame de unt, adica jumatate de pachet de unt. Este arhisuficient ca sa obtineti un spanac gustos si cremos.

Spanacul cu mascarpone este o masa delicioasa, hranitoare, apreciata de copii si de adulti. Mascarpone face spanacul mai usor de acceptat de catre copii, motiv pentru care eu il folosesc fiindca ai mei stramba din nas la spanac si la alte ingrediente verzi 🙂

Sanatate maxima si mult succes la retete culinare sanatoase si delicioase!

S-ar putea să-ți placă și...