Dieta alcalina in retete vegetariene: Salata cu kale, spanac si nuci

Salatele fac parte din alimentatia zilnica, nu saptamanala sau lunara. Mai avem noi prieteni si rude care se lovesc accidental de cate o salata si o trateaza cu distantare sociala. Dar cei mai multi oameni care evita salatele sunt si cei care pot avea probleme de sanatate. De la boli de inima, obezitate, boli inflamatorii samd, lipsa legumelor si verdeturilor proaspete poate avea efecte serioase.

Salata de azi este una cu adevarat originala, una pe care am pregatit-o special pentru musafiri si pe care apoi am tot repetat-o pentru ca este absolut magnifica.

Salata de azi este inspirata din dieta alcalina, o dieta preponderent vegetariana, cu accent pe legume cu frunze verzi.

Lista de ingrediente necesare pentru o salata absolut minunata, inspirata din dieta alcalina:

  • 1 snop de salata kale, varza creata (Eu am folosit soiul Nero Toscana, o varza creata lunguiata, cu frunza lunga, catifelata, verde-inchis)
  • o salata verde
  • o mana de nuci
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • suc de lamaie

Cum pregatim salata cu kale si nuci:

Tocam toate verdeturile si le amestecam intr-un bol mare cu restul ingredientelor. Fix atat! Nimic mai mult si nimic mai simplu de atat. Este o salata aparent banala dar foarte eleganta, extrem de hranitoare si plina de nutrienti.

Kale este mai jos, soiul Nero di Toscana. Eu o iau din piata de la Ramnicul Sarat, sector 3, Bucuresti. Este fantastic de gustoasa daca va place varza. Daca nu va place varza, nici kale nu o sa va placa prea mult.

Langa salata puteti servi o supa crema de legume, o tocanita de legume, un ostropel de ciuperci.

Multa sanatate si mult succes in tot ce va propuneti!

 

S-ar putea să-ți placă și...