13 cele mai puternice alimente care scad colesterolul

Ne intereseaza foarte mult sa mancam sanatos. Si gustos. Dar cel mai important este sa fie o mancare sanatoasa, hranitoare, care sa ne aduca aport mare de vitamine, minerale, antioxidanti. Destul ca traim in orase poluate. Macar mancarea sa fie sanatoasa si sa ajute la detoxifiere, eliminarea toxinelor din organism.

O alta problema pe care hrana sanatoasa o adreseaza este nivelul de colesterol. Hrana sanatoasa ajuta la scaderea colesterolului rau. Hrana nesanatoasa, la polul opus, nu face decat sa ne imbolnaveasca, incet si sigur. Asa ca incercam sa optam pentru acele alimente care ne ajuta.

Iata cele 13 alimente si categorii de alimente care favorizeaza scaderea colesterolului rau, conform specialistilor HealthLine.com, un site cu informatii scrise si verificate de medici, nutritionisti si specialisti din domeniu:

 1. Leguminoase
 2. Avocado
 3. Nuci clasice si alte nuci
 4. Peste gras
 5. Cereale integrale, in special ovaz si orz
 6. Fructe si fructe de padure
 7. Ciocolata neagra si cacao
 8. Usturoi
 9. Soia
 10. Legume
 11. Ceai verde, alb, negru
 12. Verdeturi cu frunze verde inchis
 13. Ulei de masline extravirgin

Daca am extinde aceasta lista, imaginati-va ca am avea sute sau poate mii de alimente sanatoase care ajuta la scaderea colesterolului in mod natural. Evident ca putem sa ajutam scaderea colesterolului si prin medicamentatie corespunzatoare, insa doar cu sfatul unui medic specialist.

Pana la medicul specialist, colesterolul poate fi tinut sub control si cu hrana sanatoasa 🙂 Lista de alimente de mai sus poate fi lista de cumparaturi si lista de alimente sanatoase pentru provizii. Mai ales acum, in vremuri instabile, ar trebui sa avem 1-2 rafturi in camara unde sa avem provizii sanatoase.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

 

 

Tehnician Nutritionist | Licentiata in Jurnalism si Stiintele Comunicarii | Formator Autorizat | Blogger si Copywriter | Fotograf

S-ar putea să-ți placă și...