Lista de 36 de alimente de baza in dieta alcalina

Lista de 36 de alimente esentiale in dieta alcalina este mai jos in acest articol. Am lasat aici cele mai importante 36 alimente care pot transforma orice plan de alimentatie intr-unul super sanatos. Dieta alcalina este cunoscuta pentru faptul ca alcalinizeaza organismul astfel incat sa se creeze un mediu total nepropice bacteriilor, virusilor, fungilor si cancerului.

Legatura dintre dieta alcalina si mai multe forme de cancer oprite din dezvoltare a fost facuta dupa studii de specialitate. Ce ne intereseaza pe noi este sa intelegem ce presupune aceasta dieta si care sunt alimentele recomandate in dieta alcalina.

Ideea esentiala care sta la baza dietei alcaline este ca sangele din organismul nostru poate avea un pH acid, alcalin sau netru. Alcalin se mai numeste si bazic. Este acelasi lucru. In mediul acid, bacteriile, virusii si ciupercile se pot dezvolta nestingherite. In mediul alcalin nu au mari sanse de supravietuire, daramite de dezvoltare.

Acum, ceea ce mancam ne influenteaza mediul intern al organismului, evident. Carnea acidifiaza. Spanacul alcalinizeaza. Branza acidifiaza. Salata verde alcalinizeaza. Si tot asa, ati prins ideea 😀

pH-ul porneste de la 0 si se opreste la 14. Pana in 7 discutam despre pH acid. Peste 7, pH-ul este alcalin. Deci o apa care are pH-ul 7,8 este o apa usor alcalina. Daca bem o apa cu pH de 8,2 este o apa puternic alcalina.

0 – 6.9 – pH acid

7 – pH neutru

7.1 – 14 – pH alcalin, bazic

Alcalinizarea apei se poate obtine si prin adaugarea de diverse substante care ii schimba pH-ul dar eu nu vi le spun pentru ca nu vreau sa para ca dau idei. Alcalinizarea pe care eu o recomand este doar cu ajutorul legumelor si unui stil de alimentatie echilibrat si bazat preponderent pe vegetale.

In mod normal sangele omului este usor alcalin, pe undeva pe la 7.3 – 7.4. Problemele apar cand pH-ul iese in afara acestor parametri.

Dieta alcalina in reguli simple:

  • Fara carne si alte alimente de origine animala pentru ca acestea acidifiaza organismului.
  • Cu legume de culori variate, curcubeu culinar
  • Cu accent deosebit de verdeturi proaspete si uscate
  • Cu accent deosebit pe legume cu frunze verzi
  • Apa cu pH potrivit, nu cu pH acid

Iata si lista de alimente esentiale, alimente recomandate in dieta alcalina:

1. Spanac
2. Usturoi
3. Telina
4. Broccoli
5. Salata verde
6. Andive
7. Avocado
8. Kale si varza
9. Fenicul
10. Soia
11. Chia
12. Castraveti
13. Patrunjel
14. Rucola
15. Conopida
16. Lamai si alte citrice
17. Alge de mare
18. Cartofi dulci
19. Sfecla
20. Morcovi
21. Kiwi
22. Ananas
23. Kaki
24. Nectarine
25. Pepene rosu
26. Caise
27. Mere
28. Nuci
29. Ceapa
30. Ghimbir
31. Stafide
32. Mazare verde
33. Banane
34. Mei
35. Quinoa
36. Dovlecei

Lista de alimente recomandate in dieta alcalina nu este nici la jumatate. Mai sunt foarte multe alimente care pot alcaliniza excelent. Regula de baza ramane totusi una pe care multi nu o pot respecta, si anume ca in dieta alcalina alimentele de origine vegetala trebuie sa fie singurele consumate sau macar in cantitate preponderenta.

Ce incerc eu sa fac este sa mananc vegan si vegetarian cat mai des cu putinta. Cred ca este cheia pentru o viata mai lunga si mai sanatoasa, cu mai multa energie si vitalitate. Desigur, trebuie putina rabdare pentru a urma un plan de alimentatie 100% vegetariana. Nu este ceva care ar putea sa ne dea peste cap ca si nivel de efort, evident. Doar ceva ce tine de vointa. Iar fara vointa stim cu totii ca nu se face nimic.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...