Statul in picioare poate reduce riscul de diabet?

Conform unui studiu realizat in Finlanda, statul in picioare este asociat cu riscul mai scazut de a face diabet.

Ei bine, oarecum stiam si noi acest lucru, intr-o forma sau alta. Stiam faptul ca lipsa de miscare creste si riscul de diabet, pe langa alte afectiuni si boli.

Asa ca solutia pentru a reduce riscul de diabet este sa mergem pe jos mai mult, sa stam la birou mai putin, sa stam in picioare mai mult, sa facem mai multe plimbari pe zi, sa alegem sa mergem cu metroul in loc sa luam masina personala pana la serviciu.

Intr-un studiu realizat de o echipa de cercetatori din Finlanda, s-a descoperit faptul ca persoanele care stau mai mult in picioare se bucura de o mai buna sensibilitate la insulina. Asadar, crestem timpul de stat in picioare si ne ajutam singuri sa fim mai sanatosi.

Adica statul in picioare ar putea echivala cu alte metode prin care incercam sa ne reducem riscul de diabet? Asa se pare, asadar va invit sa va ridicati de la birouri cat mai des aveti ocazia.

Si, de ce nu, sa optati pentru birourile la care puteti scrie si lucra stand in picioare. Sunt la moda in multe tari unde ideea de a sta pe scaun 8 ore este considerata total nesanatoasa.

Va invit sa va ridicati in picioare mai des, sa faceti curatenie in casa, sa faceti ordine in gradina, sa gatiti ceva bun, sa mergeti in piata de legume si fructe pentru cumparaturi sanatoase si chiar sa faceti o minunata plimbare intr-un parc frumos.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

S-ar putea să-ți placă și...