Organizeaza-ti locuinta: 6 sfaturi pentru o atmosfera placuta

Organizarea locuintei este esentiala pentru multi dintre noi. Ne place sa avem un spatiu de locuit si de lucru in care sa avem ordine, organizare, decoratiuni care sa ne inspire si care sa creeze o atmosfera placuta.

Casa si biroul sunt ambele locuri extrem de importante, unde ne petrecem cea mai mare parte din timp. Este natural faptul ca ne influenteaza in mod pozitiv spatiile in care stam, chiar si pentru perioade scurte.

Iata 6 sfaturi care va ajuta sa va organizati locuinta mai bine, pentru o atmosfera placuta:

  1. Eliminati obiectivele care nu sunt utile. Simplitatea este intotdeauna atributul unei locuinte si a unui spatiu de lucru in care sa domneasca calmul si eficienta.
  2. Folositi flori si spatii verzi pentru a adauga prospetime oricarui spatiu. Puteti adauga flori proaspete, flori la ghiveci, plante verzi si decoratiuni tip Ikebana.
  3. Utilizati lumanari simple sau parfumate. Lumina data de lumanari are efecte pozitive asupra noastra. Este un lucru cunoscut faptul ca simplul gest de a aprinde lumanari poate schimba atmosfera locuintei.
  4. Folositi arome placute, cat mai naturale. Puteti sa folosi un infuzor sau doar sa picurati esente naturale pe obiecte de lemn care retin si pastreaza aroma mult timp.
  5. Folositi tablouri si imagini care va inspira. Pot fi decupaje din reviste, imagini care va plac, fotografii care va trezesc amintiri placute sau va inspira.
  6. Cartile si alte decoratiuni frumoase sunt si ele indispensabile pentru organizarea locuintei de vis. Fiecare stie ce obiecte ii infrumuseteaza casa, de la carti de fictiune, atlase, carti de gastronomie sau de limbi straine. Organizati-va biblioteca in asa fel incat imaginea de la distanta sa va placa. Poate fi ca un tablou sau ca un mare haos.

Acestea sunt sfaturile mele de organizare a locuintei, cu obiecte si alte lucruri esentiale pentru a realiza un spatiu care sa ne inspire, sa ne motiveze, sa ne produca sentimente pozitive. Casa si biroul sunt locuri in care ne petrecem aproximativ 90% din viata, poate mai mult. Asa ca investim in modul in care arata si cum ne fac sa ne simtim.

Succes in tot ce faceti si spor la organizarea locuintei de vis.

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...