7 sfaturi pentru a aduce mai multa energie pozitiva in casa ta

Casele noastre sunt locurile in care traim mai mult de jumatate din viata 🙂 Si este normal si natural sa fie locuri in care sa ne simtim bine, sa ne simtim plini de energie pozitiva si claritate. Insa nu toti putem sa ne laudam cu acest lucru, multi dintre noi simtindu-se mai bine in alte locuri si nu acasa.

 

Agitatie, neliniste, somn tulburat, sentimente de haos si neclaritate, sentimentul ca acasa este un loc plictisitor sau neplacut. Ia-ti adio de la aceste sentimente cu cateva sfaturi care vor aduce mai multa energie pozitiva la tine acasa:

  1. Fa ordine in toata casa, pe rand, cate o camera odata. Nu spune nimeni ca trebuie sa cureti si sa ordonezi toata casa intr-o singura zi. Ia camerele pe rand si aranjeaza lucrurile in ea pas cu pas. Scoate totul din camera daca poti si fa ordine in toate lucrurile.
  2. Elimina din casa toate lucrurile si obiectele inutile. Este extraordinar de important sa nu tii in casa lucrurile care nu sunt utile, care nu sunt necesare, care nu au nicio utilitate. Nu pot sa accentuez acest sfat cat mi-as dori sa o pot face. Este de baza in a aduce energie pozitiva in viata. Fiecare lucru inutil scos din casa inseamna energie negativa sau energie stagnanta care se elibereaza din casa.
  3. Arde tamaie in casa macar duminica, o data pe saptamana. Tamaia sfintita este deosebit de importanta in orice casa si arderea ei este un ritual incarcat din punct pozitiv de vedere energetic. Esential este sa sfintesti casa de cate ori ai ocazia. Preotii vin sa citeasca slujbe speciale pentru sfintirea caselor atunci cand li se solicita acest lucru. Poti vorbi despre acest lucru si cu vecinele tale si daca va strangeti 4-5 case, preotul poate veni in aceeasi zi pentru toate odata 🙂 Eu asa am facut mereu. Am cateva vecine care sfintesc casele macar o data pe an si atunci cand vor sa cheme preotul, mai cauta in bloc si alte persoane care isi doresc sfintirea casei.
  4. Nu lasa in casa ta persoane care sunt toxice pentru tine sau pentru partenerul tau de viata. Daca stii ca sunt persoane care iti tulbura linistea si pacea de cate ori le intalnesti, ai grija sa le tii la departare de casa voastra. Energia negativa se poate aduce intr-o casa fericita de catre persoanele care nu va plac, de catre cei care va invidiaza, de catre cei care atunci cand pleaca de la voi va vorbesc de rau si nu va doresc binele.
  5. Nu asculta stirile mai mult decat este necesar. Cu totii vrem sa stim ce se mai intampla important in lume insa nu este benefic sa ne facem un obicei din a asculta stirile cu maxima consecventa pentru ca stirile ofera continut preponderent negativ. Puteti avea persoane care sa va puna in tema cu eventualele lucruri care se mai intampla daca doriti sa evitati stirile complet. Eu citesc Hotnews.ro ca sa aflu stirile fara sa dau peste titluri care imi tulbura linistea inutil. Este probabil cel mai curat portal de stiri din Romania.
  6. Nu injura in casa (nici in afara casei, evident ;), nu lasa oamenii veniti in vizita sa vorbeasca lucruri nedorite fiindca toate cuvintele noastre poarta o anumita energie.
  7. Aeriseste casa mereu, spala geamurile si oglinzile, adu plante decorative care sporesc energia pozitiva a casei. Ferigile, cactusii, aloe vera, trandafirii, kalanchoe, crinul pacii sunt doar cateva dintre plantele care pot ridica nivelul energetic al casei. Sunt plante decorative simple, ieftine si usor de gasit. Se intretin usor si au nevoie de udare constanta insa traiesc minunat si daca le udati mai rar, cu conditia sa le asigurati mereu pamant de calitate.

Casele noastre sunt importante din toate punctele de vedere. Aici locuim, aici gatim si dormim, aici ne refacem energia dupa o zi grea la munca, aici ne punem la punct cele mai importante planuri de viata si aici luam de obicei decizii care au puterea sa ne schimbe viata. Este esential ca acasa sa ne simtim excelent, in elementul nostru 🙂

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...