Avocado: Cate calorii are fructul low carb care scade colesterolul si trigliceridele?

Avocado este un fruct miraculos. Nu degeaba il lauda toti medicii si nutritionistii si noi il cautam cu ardoare cand este la reduceri. Doamnelor si domnilor, avocado merita din plin desi multi spun ca este scump pentru un fruct.

Adevarul este ca la reducere un avocado mic poate sa fie 2 lei. Cand sunt reduceri super mari, gasim avocado mare la 2 lei. Dar nu va ganditi ca va trebuie mai mult de un avocado pe zi. Eu recomand in jur de 2 avocado pe saptamana. Este suficient pentru mine. Voi consumati cat vi se recomanda de catre medicul vostru nutritionist.

Haideti sa vedem si cate calorii are un avocado de 100 g: 160 de kcalorii

Iata si cateva beneficii notabile ale avocado-ului:

  • poate scadea nivelul colesterolului rau si creste colesterolul bun
  • poate scadea nivelul trigliceridelor
  • are efect de eliminare a inflamatiei din organism
  • un avocado mic asigura mai mult de 25% din necesarul zilnic de fibre
  • poate regla tranzitul intestinal
  • contine mai mult potasiu decat bananele
  • sprijina sanatatea inimii
  • contine antioxidanti care ajuta la eliminarea toxinelor din organism
  • poate preveni cancerul si poate ajuta la stoparea mai multor forme de cancer

Mai sunt si alte beneficii notabile ale avocado-ului in alimentatia noastra. Va invit sa il incercati sub ce forma va place, fie consumat ca atare, fie consumat sub forma de guacamole, fie incorporat in smoothie-uri diverse.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii. Urmez cursuri de bucătar și îmi doresc să scriu cărți de rețete culinare și nutriție simplificată.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...