Pastele sunt printre cele mai rapide preparate din lume. Si sunt extrem de gustoase, va asigur. Cine crede ca pastele nu sunt suficient de gustoase si apetisante, inca nu a nimerit sosul potrivit si nici branza potrivita 🙂 Astazi va ofer un exemplu de reteta italiana pe care o veti adora si care da dependenta.
Mai mult, in timp ce fierbeti pastele, dati sosul de rosii in clocot si in maxim 15 minute aveti masa gata. Asta ca sa nu mai spuneti ca e greu sa faceti mancare buna si sanatoasa cand sunteti mereu pe fuga. Blogul meu are fix menirea aceasta, de a va oferi idei de mese sanatoase si apetisante in cel mai scurt timp de preparare 🙂
In loc de Pecorino Romano, in aceasta reteta italiana puteti folosi si Parmezan sau Grana Padano. Eu iubesc Pecorino cel mai mult si l-as manca si gol, cu paine si ulei de masline 🙂
Ingrediente necesare pentru o reteta italiana delicioasa de paste arrabiatta cu masline si pecorino, 2 portii mari:
- 200 – 300 de grame de paste cantarite uscate
- 400 grame sos de rosii simplu
- sare, piper, ardei iute proaspat sau fulgi de chili
- busuioc uscat, cimbru uscat, oregano uscat
- 1 catel de usturoi (optional)
- 4 linguri ulei de masline
- pecorino (branza italieneasca tare si aromata)
- o mana de masline fara samburi
Mod de preparare al unei retete italiene care cucereste orice inima:
- Fierbem pastele al dente si le scurgem fara sa le clatim. Sosul adera mai usor la pastele neclatite.
- Separat incingem sosul de rosii cu uleiul de masline, maslinele fara samburi, verdeturile aromatice uscate, sare, piper, ardei iute, usturoi pisat marunt ca pentru mujdei. Lasam sosul sa fiarba la foc mic timp de 5-6 minute.
- Pastele fierte se adauga in sosul de rosii si suficient de aromat cat sa umple casa de bucurie 🙂
- Stingem focul si servim cu pecorino ras pe deasupra pastelor.
- Adaugati si un pahar de vin rosu pe masa, pentru orice eventualitate 🙂 S-ar putea sa fie exact ce trebuie pentru o seara linistita, romantica, eleganta.
Cei care nu iubesc branzeturile si doresc un preparat vegetal 100%, pot renunta la branza. Va asigur ca ramane o mancare delicioasa si super sanatoasa chiar si fara branza. Fiul meu cel mic, David, nici nu vrea sa auda de Pecorino sau de alta branza maturata. Pentru el pregatesc paste arrabiatta cu masline si atat 🙂
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!