7 solutii bune care ma ajuta sa mananc legume suficiente in fiecare zi

Avem solutii pentru orice problema am intampina in vietile noastre. Trebuie sa avem vointa sa le cunoastem si apoi sa le punem in aplicare. De foarte multe ori stim ce avem de facut si totusi nu facem nimic sau facem prea putin. De aici si rezultatele care lasa de dorit si frustrarea noastra ca nu obtinem ce ne dorim.

Astazi discutam despre solutiile pe care le avem pentru a ne auto-disciplina sa mancam mai multe legume. Caci mancam putine fata de cat ar trebui. Si aici fiecare trebuie sa isi stabileasca o cantitate ideala de legume pe care ar trebuie sa o consume in timpul unei zile.

Recomandarea mea este sa discutati cu medicii de familie si cu medii nutritionisti pentru a primi astfel de sfaturi legate de alimentatie. Ba mai mult, surpriza mare face ca multi medici de familie sa va dea scheme si ghiduri de nutritie pentru intreaga familie. Asta pentru ca multi se instruiesc si in domeniul nutritiei.

Solutiile mele care ma ajuta sa includ cantitati mai mari de legume in alimentatia zilnica:

  1. Respect regula 1 salata pe zi. Nu conteaza ce salata este, zilnic ar putea fi alta
  2. Folosesc legumele in loc de paine cand mancanc fasole batuta, humus, zacusca, pate, guacamole etc. Aici ma refer la barcute de ardei gras, bastonase de dovlecei si zucchini, frunze de salata verde in loc de felii de paine etc.
  3. Consum supe-creme zilnic, macar una pe zi, un bol generos
  4. Adaug legume in sosurile de rosii, in ostropel, in sosul pentru paste. Dati-le pe razatoare si folositi-le in sos pentru a obtine consistenta si nutrienti.
  5. Tai legume sub forma de bastonase si le iau la pachet intr-o caserola pe care o pot pune pe birou. Inevitabil voi manca legumele pana la jumatatea programului.
  6. Consum cate un smoothie pe zi si includ in el legume, alaturi de fructe, nuci si seminte
  7. Cumpar cantitati mai mari de legume proaspete si congelate. Daca le am in bucatarie atunci am sanse maxime sa le folosesc.

Acestea sunt solutiile mele creative pentru a incorpora cantitati mai mari de legume in alimentatie. Sper sa va foloseasca si sa gasiti si mai multe idei care sa va ajute sa va asigurati cantitatea ideala de legume si verdeturi. De acest aspect depinde direct proportional sanatatea intregului organism. Secretul este in legume, in calitatea lor, in cantitatea lor, in consecventa cu care le adaugam in meniul nostru. Pana la urma, suntem ceea ce mancam 🙂

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii. Urmez cursuri de bucătar și îmi doresc să scriu cărți de rețete culinare și nutriție simplificată.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...