Retete vegetariene delicioase: Chiftele de post, din legume si verdeturi

Cele mai bune chiftele sunt cele din legume si verdeturi proaspete, cu usturoi, ceapa si orice condimente va plac. Chiar nu este nevoie de carne pentru a pregati chiftele super gustoase. Chiftelele de post se prajesc pe gratar si se mananca asa cum doriti, cu mustar, cu keptchup, in paine integrala sau in franzela cea mai alba care va pica in mana la magazin.

Astazi descoperim o reteta simpla de chiftele de post, incredibil de gustoase si simplu de pregatit. Vom folosi fulgi de drojdie inactiva pentru a lega perfect compozitia pentru chiftele si astfel putem obtine o reteta de post 100% sanatoasa.

Lista de ingrediente necesare pentru cele mai simple chiftele de post din lume:

  • 1 morcov dat pe razatoare
  • 1 ceapa data pe razatoare
  • 1 dovlecel sau zucchini dat pe razatoare
  • 5 linguri de pesmet
  • 3 linguri de ulei
  • patrunjel tocat marunt
  • marar tocat marunt
  • usturoi pisat marunt
  • 2 cartofi dati pe razatoare
  • sare si piper
  • 2-3 linguri de fulgi de drojdie inactiva

Cum pregatim cele mai bune chiftele de post din lume:

  1. Amestecam toate ingredientele si ar trebui sa obtinem o pasta groasa, modelabila, ca de aluat.
  2. Formam chiftele frumoase si le prajim direct pe gratar.
  3. Le intoarcem pe ambele parti si le scoatem cand sunt rumenite frumos.
  4. Le servim cu paine, simple, cu salata, cum dorim.

 

Evident, in aceasta reteta mai putem adauga ardei iute, proaspat sau fulgi chili, boia de ardei dulce sau iute, afumata, verdeturi aromatice proaspete sau uscate, chimen, chimion si orice alte condimente dorim si ne plac.

Da, puteti folosi oua pentru a lega compozitia mai bine insa exista si optiunea de a folosi fulgi de drojdie inactiva, pentru a pastra reteta de post 100%. Eu am incercat ambele variante si am ajuns la concluzia ca se pot obtine chiftele minunate si fara oua. Fulgii de drojdie inactiva substituie perfect oul.

Sper sa va inspire reteta mea si sa pregatiti chiftele de post, simple, delicioase, super hranitoare si usor de preparat.

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...