Exemplu de meniu cu 30 de grame de fibre pe zi

Nu consumam suficiente fibre si de aici apar numeroase probleme, precum cele de tranzit, faptul ca nu ne simtim satui si mancam mereu, probleme cu colesterolul si glicemia si nu numai.

Eu am o cantitate de 30 de grame de fibre pe zi ca si cantitate optima. Aici este tinta mea dar fiecare are cantitatea sa de fibre care i se potriveste. Pentru acest lucru, ar trebui sa consultati un medic nutritionist care sa va spuna cam unde va incadrati. In general, femeile au un consum de 25-35 de grame de fibre pe zi. Barbatii au un consum de 30-45 de grame de fibre pe zi, insa osciliatii exista.

Iata un exemplu de meniu care aduce un aport de 30 de grame de fibre pe zi. Este un tipar de alimentatie pe care eu de multe ori il aplic in meniul meu saptamanal, in sensul ca il folosesc pentru a-mi asigura fibrele. In aceasta zi mai consum si alte alimente.

Iata alimentele care imi aduc mie intr-o zi simpla, 30 de grame de fibre:

  • 1 mar mare = 5 grame de fibre
  • 1 banana medie = 3 grame de fibre
  • 4 felii de paine integrala = 6 grame de fibre
  • 1 avocado mic = 8 grame de fibre
  • 200 grame de rosii = 3 grame de fibre
  • 200 grame de castraveti = 3 grame de fibre
  • 100 grame de salata verde = 2 grame de fibre

Dupa cum vedeti, avem in jur de 5 prize alimentare in care ne asiguram 30 de grame de fibre.

Painea o combin cu avocado si cu rosii. Castravetii se combina cu salata verde si le mananc impreuna intr-o salata, la cina. Marul il mananc de dimineata, pe stomacul gol iar banana este la gustarea de dinainte de pranz.

30 de grame de fibre reprezinta idealul pentru mine. Va dati seama ca sunt zile in care trec peste aceasta cantitate si zile in care poate ca nu reusesc sa ajung la aceste 30 de grame de fibre. Compensam in alte zile 🙂

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...