Top 20 alimente bogate in fibre solubile

Fibrele sunt de doua feluri: solubile si insolubile. Ambele tipuri de fibre sunt extrem de importante pentru sanatatea noastra. Fibrele solubile ajuta la reglarea tranzitului, hranirea bacteriilor bune din intestinul gros, scaderea colesterolului si reglarea glicemiei 🙂

Daca v-au convins si pe voi de beneficiile uriase pentru sanatate, atunci iata si cele 20 de surse minunate de fibre solubile pretioase, conform Healthline.com:

1. Fasole neagra
2. Fasole lima
3. Varza de Bruxelles
4. Avocado
5. Cartofi dulci
6. Broccoli
7. Ridichi
8. Pere
9. Fasole rosie kidney
10. Smochine
11. Nectarine
12. Caise
13. Morcovi
14. Mere
15. Guava
16. Seminte de in
17. Seminte de floarea soarelui
18. Alune de padure
19. Ovaz
20. Orz

Surse respectabile ne spun ca fibrele solubile ajuta la popularea coloniilor de bacterii bune, previn bolile de inima, scad colesterolul rau LDL, mentin in limite bune nivelul glicemiei dar nu uitam o conditie importanta: bem apa suficienta atunci cand consumam alimente bogate in fibre 🙂

Stiti regula cu 1,5 litri de apa pe zi ca minim necesar? Sunt foarte multi oameni care confirma ca respectarea acestei reguli simple le-a adus schimbari wow in viata 🙂 Este fix schimbarea care produce mai apoi un intreg lant de schimbari benefice pentru sanatatea intregului organism.

Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...