Program de alimentatie sanatoasa: 7 idei de alimente care contin minim 5 g de fibre per portie

Fibrele sunt mai importante decat ne-am imaginat pana acum pentru o alimentatie sanatoasa. Sunt implicate in digestie, in tranzit, in reducerea nivelului colesterolului rau, in stabilizarea glicemiei si chiar si in sanatatea tractului intestinal.

Iata care sunt cele 7 alimente pe care le puteti consuma pentru 5 g de fibre:

– 150 de grame de broccoli contin 5 g de fibre
– 1 mar mare contine 5 g de fibre
– o banana foarte mare sau 2 banane medii contin 5 g de fibre
– 2 linguri de seminte de chia contin 5 g de fibre
– jumatate de avocado contine 5 g de fibre
– 200 de grame de cartofi fierti in coaja contin 5 g de fibre
– 75 de grame de naut fiert contin 5 g de fibre

Noi femeile avem nevoie de 25 – 35 de grame de fibre pe zi, in medie, pentru un program adevarat de alimentatie sanatoasa. Insa calculul exact al cantitatii ideale de fibre pe zi se poate face doar cu ajutorul unui nutritionist. Medicul nutritionist este cel mai in masura sa va ajute sa stabiliti cate glucide aveti voie pe zi, cate proteine, cate lipide, cate fibre va sunt necesare.

Calculul caloric se realizeaza in functie de greutate, varsta, inaltime, efort fizic depus in timpul zilei, meserie pe care o aveti si munca pe care o depuneti, obiectivele dvs. si starea sanatatii. Toate trebuie sa intre in calcul pentru a intelege cate fibre trebuie sa consumati.

Per total, va recomand un consult la un medic nutritionist pentru un program de alimentatie sanatoasa. Este, probabil, una dintre cele mai bune investitii de facut intr-o viata de om. Asa, dupa ureche, toti putem sa emitem pareri. Insa doar un medic cu experienta solida va poate seta un program de alimentatie sanatoasa si un meniul ideal 🙂

Sa fim sanatosi si sa avem spor in tot ce facem!

S-ar putea să-ți placă și...