Blintzes, blinchiki, blini – clatite delicioase cu crema de branza si gem

Unele deserturi sunt pe cat de gustoase, pe atat de simple. Iar astazi descoperim unul dintre cele mai bune deserturi din lume, clatitele cu branza si gem de fructe de padure. Blintzes este denumirea din gastronomia evreiasca, blinchiki este denumirea ruseasca iar blini este denumirea folosita in numeroase tari din regiunea balcanica pentru clatitele cu branza de vaci / crema de branza si gem de fructe.

Ingrediente necesare pentru cele mai bune Blintzes, blinchiki, blini:

  • 10 – 15 clatite simple
  • 500 grame branza de vaci sau crema de branza
  • 10 linguri de gem de fructe de padure sau orice gem va place.

Clatitele sunt umplute cu branza de vaci, se impacheteaza dupa cum doreste fiecare si apoi sunt acoperite cu branza de vaci si cu gem de fructe de padure.

Mai sunt retete de Blintzes, blinchiki, blini cu frisca si visine din compot. Clatitele sunt umplute cu frisca si visine din compot, fara samburi. Clatitele astfel umplute se aseaza sub forma de piramida, pe un platou mare, iar printre ele se adauga straturi de frisca 🙂 Sunt foarte bune, extrem de gustoase, ceva original. Eu am mancat blintzes, blinchiki, blini pentru prima data la finii mei de botez, ei fiind din Republica Moldova. Aici blinchiki sunt un desert obisnuit pentru perioada de sarbatori si nu numai.

Atat azi despre blintzes, blinchiki, blini. Sper sa va placa si sa va inspire. Eu voi mai reveni cu retete din bucataria evreiasca fiindca sunt mancaruri delicioase si super sanatoase care merita sa fie cunoscute. Unele sunt super vechi si totusi au ramas preferatele bucatareselor evreice, desi au trecut zeci sau sute de ani de cand au fost inventate. Ei bine, sunt pur si simplu prea bune sa fie uitate 🙂

Va salut cu drag si va doresc multa sanatate!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii. Urmez cursuri de bucătar și îmi doresc să scriu cărți de rețete culinare și nutriție simplificată.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...