Panzanella, salată italienească de care te îndrăgostești de la prima furculiță

Panzanella este o salată pur și simplu demențială din toate punctele de vedere. Aș putea să mănânc boluri de panzanella toată ziua și aș duce-o bine merci 🙂

Ingredientele necesare: Roșii, ceapă, crutoane preparate în casă, ulei de măsline, sare, piper. Opțional adăugăm zeamă de lămâie sau zeamă de limetă pentru și mai multă aromă 🙂

Mod de preparare: Tocați mărunt roșiile și ceapă și adăugați crutoanele, uleiul de măsline, sare, piperul și zeamă de lămâie. Sunt persoane care preferă salată panzanella fără zeamă de lămâie și atunci o lasă simplă. Asta înseamnă că au roșii acre și gustoase. Mai sunt și roșii care nu au gustul acela acru de roșie veritabilă 🙂 Atunci le ajutăm noi cu puțînă zeamă de lămâie.

Va doresc spor în tot ce faceți și succes în bucătărie căci contează mult să poți să gătești bine și să te hrănești sănătos!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii. Urmez cursuri de bucătar și îmi doresc să scriu cărți de rețete culinare și nutriție simplificată.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...