Salata detoxifianta si alcalinizanta de sharon, portocala si fenicul

Sharon este unul dintre cele mai gustoase fructe din lume. I se mai spune si kaki iar atunci cand nu il gasim pe piata putem sa il inlocuim cu nectarine 🙂 Efectul este cam acelasi, mai ales in salata mea de azi 🙂

Ingrediente necesare pentru o salata racoritoare, detoxifianta, alcalinizanta si super rapida:

 • 2 sharon sau 3 nectarine
 • 1 fenicul
 • verdeata unui fenicul
 • 1 portocala sau 2 clementine
 • o mana de stafide
 • zeama din 1/2 limeta
 • zeama din 1/2 lamaie

Mod de preparare al celei mai racoritoare salate din lume: 

 1. Tocam marunt fructele de sharon sau nectarinele.
 2. Tocam portocala sau clementinele.
 3. Tocam feniculul in bucatele mici sau in solzisori.
 4. Amestecam totul intr-un bol incapator si adaugam zeama de lamaie, zeama de limeta si stafide 🙂

Stafidele sunt optionale deci puteti sa renuntati la ele. Mie imi plac si la fel si copiilor asa ca le folosesc destul de des.

Salata este o combinatie exotica de fructe, legume si verdeata feniculului, care este pur si simplu magic de aromata 🙂 Per total este o salata super alcalinizanta, care are puterea de a detoxifia si a aduce organismului un aport mare de vitamine, minerale si antioxidanti.

In acelasi timp ofera si glucide fara de care nu am functiona la capacitate maxima insa le ofera intr-o forma extrem de sanatoasa. Deci puteti sa tratati aceasta salata ca pe un desert nevinovat, plin de nutrienti, o bomba de vitamine binevenite pe orice timp 🙂

Sa aveti succes in tot ce faceti si multa sanatate!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...