9 alimente fermentate care imbunatatesc digestia

Digestie imbunatatita = grasimi arse mai rapid si mai eficient, ficat mai sanatos, pancreas solicitat mai putin, stomac solicitat mai putin si colon mai sanatos. Nu e rau deloc faptul ca dintr-un foc remediem atat de multe aspecte.

Pasta Miso, soia fermentata
Pasta Miso, soia fermentata

Desigur ca oamenii vor apela la tot felul de trucuri pentru a-si imbunatati digestia: pastile, enzime, aperitive samd.

Muraturile sunt sursa importanta de probiotice
Muraturile sunt sursa importanta de probiotice

Dar eu va propun sa mizati pe alimentele fermentate pentru ca ele contin probiotice esentiale pentru imbunatatirea digestiei.

Supa Miso
Supa Miso

Iata 9 alimente fermentate pe care ni le recomanda specialistii:

  • Kefir
  • Pasta Miso = pasta de soia fermentata
  • Muraturi naturale
  • Kimchi
  • Branza maturata
  • Vin rosu
  • Paine integrala, paine neagra, cu maia
  • Masline
  • Cidru

Asa cum poate stim, maslinele sunt si ele alimente fermentate. La fel si painea cu maia, este considerata un aliment fermentat. O iubim si o apreciem. Suntem dispusi sa o pregatim in casa cu putin ajutor de pe site-urile de specialitate. Suntem dispusi sa platim mai multi bani pentru o paine de calitate fiindca ne face bine organismului nostru.

Varza murata este un aliment fermentat excelent
Varza murata este un aliment fermentat excelent

Promit sa revin cu mai multe articole pe teme de nutritie si diete sanatoase in care sa incorporez alimente fermentate diverse. Sunt raspunsul pentru numeroase boli si afectiuni de care ne lovim si pe care am putea sa le amelioram printr-o dieta corespunzatoare. Pas cu pas, aliment cu aliment, dumicat cu dumicat.

Sanatate maxima si sa avem mult succes in tot ce facem!

Maria Nicutar

Specialistă în activitatea de coaching, tehnician nutriționist, blogger și fotograf, iubitoare de mâncare sănătoasă. Sunt pasionată de dieta mediteraneană, cărți de rețete culinare, mâncare asiatică și călătorii.

+ Sunt Health Coach si Tehnician Nutritionist si ofer servicii de consultanta 1 la 1 pentru stabilirea unui plan de alimentatie sanatoasa si a unei diete echilibrate, cu efecte pozitive pe termen lung.
+ Ajut persoanele care doresc sa se lase de fumat prin sedinte de Coaching.
+ Ofer Consultanta in Marketing, ajut la construirea unei viziuni clare de promovare, cu identificarea celor mai bune strategii de marketing pentru fiecare afacere in parte si cu buget cat mai corect cheltuit.
+ Ofer asistenta in identificarea si alegerea celor mai buni specialisti PPC, SEO, Mentenanta site, Design si Webdesign, Fotografie profesionala, Content si specialisti Social Media, Digital Marketing, precum si Directori de Marketing si Vanzari.

Motto-uri în viața mea: 1. Nu judeca o zi după roadele culese, ci după semințele plantate. 2. Iarba este mai verde unde o uzi. 3. Invață să vezi partea bună din orice situație. 4. Atitudinea schimbă tot. 5. Când viața îți dă lamâi, fă limonadă! 6. Nu există regrete, doar lecții. 7. Optimismul este o decizie asumată care îți va schimba toată viața începând de acum.

S-ar putea să-ți placă și...