Probleme cu nivelul colesterolului? Analizele au iesit prost? Foarte des intalnim persoane care ne spun ca medicii specialisti le recomanda dieta pentru reducerea nivelului de colesterol. Mai sunt si persoane care trec direct pe medicamentatie pentru reducerea colesterolului.
Nu contestam opinia medicala a specialistilor. Ei stiu cel mai bine ce avem noi de facut, in calitate de tehnicieni nutritionisti. Ei sunt cei care emit o opinie medicala iar noi o respectam intocmai. Medicul specialist si tehnicianul nutritionist trebuie sa lucreze mana in mana pentru rezultate minunate.
Va ofer 7 idei de mic dejun pe care eu ma bazez pentru a imi mentine colesterolul in limite bune:
1. Ovaz natural. Ador fulgii de ovaz pentru ca au fibre, glucide complexe si proteine. Este combinatia ideala pentru slabire sanatoasa si satietate pe termen lung pentru mine.
Ovazul se poate face terci si se poate consuma impreuna cu lapte vegetal sau apa plata si o lingurita de miere sau cu apa plata si o lingurita de dulceata de trandafiri.
2. Migdale si nuci clasice. Eu nu recomand mai mult de 10 migdale sau 4 nuci clasice pe zi sau 2 nuci pecan pe zi. La alegere 🙂 Sunt bogate in nutrienti, este adevarat. Dar sunt si bogate in calorii deci le consumam cu moderatie. Cine are interdictie de consum de lipide trebuie sa ceara aprobarea medicului inainte de a consuma migdale si alte nuci si seminte.
3. Avocado pe paine integrala sau avocado pe frunze de salata verde. Avocado se poate pisa marunt cu pisalogul de piure si se adauga sare, piper, zeama de lamaie. Se consuma pe paine integrala, pe paine graham, pe paine neagra 🙂 Este un mic dejun sanatos, ideal pentru mine si care ma ajuta sa imi mentin in limite bune nivelul colesterolului rau LDL si pe cel al colesterolului HDL.
4. 1 oua fiert cu paine integrala si o cafea simpla. Oul are proteine de calitate superioara si o gama super larga de vitamine si minerale. Oul este un aliment aproape perfect si care asigura cresterea colesterolului bun si scaderea colesterolului rau. Atat doar trebuie sa retinem ca este indicat sa consumam oua de tara si nu mai mult decat ne recomanda medicul specialist. Eu consum maxim 3 oua pe saptamana dar am prietene nutritioniste care consuma pana la 10 oua pe saptamana. Evident, ele fac mult sport 🙂 Eu sunt o lenesa :))
5. Un bol mic de fructe de padure si o cafea simpla. Fructele de padure sunt minunate pentru oricine doreste sa isi aduca un aport mare de nutrienti si antioxidanti in alimentatie. Va recomand fructele congelate pentru ca sunt minunate. Ele sunt culese la maturitate deplina si congelate imediat dupa recoltare. Deci isi pastreaza proprietarile miraculoase 🙂
6. Un mar verde sau unul rosu. Nu recomand consumul de fructe dupa amiaza ci pana in amiaza, ideal de dimineata, la micul dejun. Marul ma ajuta la scaderea colesterolului si inflamatiei in organism. Este o sursa minunata de antioxidanti si vitamine care pot ajuta la accelerarea metabolismului si implicit a tranzitului.
7. Semintele de chia sunt ultimul meu exemplu de mic dejun sanatos pentru mine si care contribuie la reducerea colesterolului. Studii numeroase arata ca semintele de chia reusesc sa ofere organismului anumite substante de care acesta se foloseste cu mare iscusinta pentru a reduce nivelul colesterolului.
Va recomand 2 linguri de seminte de chia lasate la inmuiat intr-o cana de apa plata impreuna cu 1 lingurita mica de dulceata de trandafiri. Va veti simti ca in rai, cu cel mai minunat mic dejun din lume alaturi 🙂 Sau seminte de chia cu lapte de migdale si ciocolata maruntita 🙂
Nu uitati faptul ca orice dieta se alege corect impreuna cu medicul dvs. specialist. Informatiile prezentate de mine au caracter informativ si reprezinta experienta mea in procesul de slabire si de mentinere. Ce functioneaza pentru mine se poate dovedi ineficient sau putin eficient pentru o alta persoana. Consultati medicul inainte de a face orice modificare in dieta dvs.
Sanatate maxima si mult succes la retete culinare sanatoase si delicioase!