La o prima vedere multe sfaturi de nutritie si alimentatie sanatoasa pot parea super banale si mega plictisitoare. Adica le stim cu totii. Dar nu prea le respectam pentru ca nu le dam atentia cuvenita.
Iata cele 12 sfaturi pe care daca le-am respecta am reusi sa obtinem schimbari majore in ceea ce priveste felul in care ne simtim si aratam:
1. Scapati de cat mai mult zahar din alimentatie si mergeti spre alternative mai sanatoase: stevie, indulcitori naturali sau nimic 🙂 Daca nu ati mancat niciodata clatita cu branza de vaci in loc de clatite cu gem ar trebui sa incercati. Si daca nu ati mancat niciodata negresa cu doar 1/4 din cantitatea clasica de zahar adaugata, ar trebui sa o faceti pentru ca merge de minune.
2. Adaugati mai multe fibre in alimentatie pentru ca ajuta la prevenirea instalarii diabetului, ajuta la reglarea tranzitului si va scapa de senzatia de foame.
3. Folositi grasimea sanatoasa cat mai des dar nu faceti exces. Adaugati in alimentatie si ulei virgin de masline, ulei din samburi de struguri, ulei de avocado si avocado simplu.
4. Mancati fructele ca atare, nu stoarse sub forma de suc. Fibrele din pulpa ajuta la cresterea nivelului de glicemie in mod mai gradual, mai treptat decat atunci cand consumam suc de fructe.
5. La fiecare masa bogata in grasime consumati cantitati optime de fibre pentru ca acestea preiau o parte din incarcartura de lipide si o evacueaza fara a se mai depune 🙂
6. Consumati cantitatea optima de legume cu frunze verzi si verdeturi proaspete fiindca acestea alcalinizeaza si detoxifiaza pentru efect pe termen lung. Fiecare are cantitatea sa optima de legume si verdeturi. Eu mananc o salata la fiecare masa dar stiu ca nu toata lumea poate manca asa.
7. Adaugati in alimentatie si proteine de origine vegetala. Proteine gasim si in produse precum: ciuperci, tofu, naut, fasole, mazare, quinoa si nu numai. Ceva tot trebuie sa gasiti care sa va placa la gust si care sa va asigure un aport mare de proteine din sursa vegetala curata.
Offf, daca am pune intr-o carte toate sfaturile nutritionistilor probabil ca ar avea minim 400 de pagini. Si nu s-ar repeta prea mult fiindca este mult de vorbit despre alimentatie sanatoasa si meniuri echilibrate. Daca am asculta macar 25% din sfaturi am simti pe pielea noastra cat de mult conteaza sa mananci sanatos pentru un organism care sa functioneze la capacitate maxima, care nu se imbolnaveste asa de des si imbatraneste mai incet decat spune regula 🙂
Retineti: Intotdeauna e important sa discutați cu medicul dumneavoastră specialist înainte de a face orice ajustare în regimul alimentar. Informațiile pe care le ofer sunt doar în scop informativ și reflectă experiența mea personală în procesul de pierdere în greutate și menținere, iar rezultatele pot varia de la o persoană la alta. Metodele care au avut succes în cazul meu nu neapărat vor funcționa la fel de eficient sau pot avea un impact redus în cazul altcuiva. Prin urmare, consultați medicul înainte de a face orice schimbare semnificativă în dieta dumneavoastră.
Sănătate maxima și mult succes la rețete culinare sănătoase și delicioase!