Legislatia muncii ne pasioneaza pe unii dintre noi si cred ca ne-am cam dat seama faptul ca lipsa informatiilor uneori duce la stres si stari de anxietate.
Va spun acest lucru din proprie experienta, fiindca sa nu intelegi cum trebuie sa se desfasoare in mod corect, legal si normal un raport de munca cu angajatorii tai poate fi super stresant.
Asa ca solutia ramane una singura si nu este sa ne ascundem capul in nisip si sa facem totala abstractie de ce se intampla in jurul nostru. Dimpotriva, solutia este sa intelegem mai bine legislatia muncii, sa putem sa patrundem in acest domeniu care chiar nu este NASA. Se poate invata legislatia muncii si fara sa devii specialist in legislatia muncii, consilier juridic sau avocat de dreptul muncii.
Azi discutam despre echipamentul de protectie care se cuvine salariatilor nostri. Am primit aceasta intrebare de curand, cu privire la posibilitatea ca salariatii aflati in perioada de proba sa primeasca echipament de protectie mai putin decat cei angajati deja pe durata nedeterminata.
Ei bine, stand si gandindu-ne noi asa, la rece, fara cunostinte de legislatia muncii si fara sa deschidem Codul muncii, ne trasneste un scenariu in care salariatii se accidenteaza din cauza lipsei echipamentului de protectie. Te mai incalzeste cu ceva ca salariatul era in perioada de proba? Sau ca era pe durata determinata si mai avea 2 saptamani pana cand ii inceta contractul de munca de drept?
Evident ca toti salariatii trebuie sa beneficieze de echipament de protectie, pana si salariatii care sunt in perioada de proba, pana si vizitatorii aflati in santier in vizita.
Pana si potentialii salariati care vin sa dea o proba de 20 de minute, vor fi echipati in mod obligatoriu cu toate echipamentele de protectie necesare. Punct.
Va doresc mult succes in tot ce faceti si niciun incident, niciun accident si nicio situatie periculoasa!