Clauza de mobilitate reprezinta una dintre uneltele pe care angajatii si angajatorii le au la dispozitie pentru ca raporturile de munca sa se desfasoare mai bine.
In mod concret, inseamna ca partile stabilesc faptul ca salariatul nu isi realizeaza activitatea intr-un loc stabil de munca. Si in acest caz salariatul beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau in natura.
Codul muncii spune acest aspect. Clauza de mobilitate reprezinta o clauza specifica ce poate fi negociata si cuprinsa in cadrul contractului individual de munca.
Sa dam cateva exemple de angajati ce pot avea clauza de mobilitate in contractul lor de munca: salariatii care isi desfasoara activitatea la mai multe puncte de lucru, salariatii care se plimba pe la mai multi beneficiari pentru a presta activitatea profesionala pentru care au fost angajati, precum instalatorii si meseriasii angajati in cadrul unei firme de prestari servicii de reparatii samd.
Pentru acesti angajati se poate negocia o astfel de clauza. Activitatea prestata astfel poate fi remunerata si acest lucru reprezinta o miscare foarte buna pentru angajatorii care doresc sa isi recompensese salariatii care nu au un loc stabil de lucru.
Atat despre clauza de mobilitate pentru astazi. Va mai astept cu intrebari de legislatia muncii pe contul meu de LinkedIn. Le tratam pe toate pas cu pas si in formula simplificata 🙂
Maria Nicutar
Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist