Legislatia muncii explicata, simplificata si descalcita se livreaza zilnic pe acest blog. Este blogul meu de suflet si aici scriu cu toata pasiunea pentru legislatia muncii, securitatea muncii si alte balarii care imi fac placere.
Astazi atacam un nou subiect de legislatia muncii, de aceasta data o treaba mai complicata.
Datele problemei sunt urmatoarele:
Angajata are CIM pe durata determinata de 6 luni si in luna a 5-a anunta ca este insarcinata, unde CIM este Contract Individual de Munca. Ce se va intampla cu relatia dintre angajata si angajator in conditiile in care salariata a anuntat in scris asupra faptului ca este insarcinata?
Acum, tinand cont de Codul muncii, contractul individual de munca pe durata determinata inceteaza de drept la data expirarii termenului pe care a fost incheiat. Deci daca noi am incheiat un CIM pe durata determinata de 6 luni, acest contract inceteaza la finalul celor 6 luni. Indiferent ca salariata este sau nu insarcinata, din pacate.
Acum, daca nu tinem cont si de ce ne spune inima, salariata va trebui sa se descurce dupa cele 6 luni. Daca vrem sa ne uitam si catre brandul de angajator si catre dezvoltarea organizationala, si catre ce ne spune inima noastra, evident ca vom incheia un contract de munca pe durata nedeterminata dupa cele 6 luni ale contractului de munca pe durata determinata. Generozitatea spune multe despre un angajator mic sau mare.
Deci, curaj! Dati salariatelor o sansa sa faca parte din echipa voastra fiindca mamicile sunt printre cele mai atente si perseverente angajate din lume.
Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist