Mancarea coreeana este probabil cea mai gustoasa mancare din toata gastronomia asiatica. Adica ar putea sa bata mancarea chinezeasca si mancarea japoneza, cel putin pentru mine… Exista foarte multe retete culinare coreene care pur si simplu ne impresioneaza cum nicio alta mancare nu a reusit. Sunt anumite ingrediente care sunt mult prea gustoase ca sa fie nefolosite. Insa e pacat ca multi nu cunosc mai deloc mancarea coreeana si gastronomia asiatica.
Iata care sunt cele mai bune ingrediente de care aveti nevoie pentru a pregati Kimchi Bokkeumbap, una dintre cele mai gustoase retete coreene ever:
- 200 grame kimchi
- 2 fire de ceapa verde
- 2 linguri ulei de floarea soarelui sau de susan
- putin ardei iute proaspat sau fulgi de chili
- 4-6 linguri de orez fiert in stil asiatic (cu apa si putina sare, fiert cu capacul pus si neamestecat)
- 2 oua prajite
Mai jos este un borcan cu kimchi proaspat desigilat. L-am cumparat de la magazinul asiatic si este de origine Coreea. Este cel mai bun kimchi care exista 🙂 Se consuma si crud insa eu il consum doar prajit putin la foc iute si combinat cu orez fiert sau cu taitei sau cu ciuperci Shiitake.
Tocam kimchi putin de tot. Este ca o varza murata doar ca este in stil asiatic, cu condimente specifice Asiei.
Trageti la tigaie kimchi cu putin ulei si ceapa verde tocata marunt.
Asa arata dupa 2-3 minute. Acum este momentul sa aveti orezul fiert la indemana.
Orezul fiert in stil asiatic se face super simplu. Aveti o reteta ajutatoare aici:
Cum sa faci orez bob cu bob, in stil asiatic, fara aparat de gatit orez pufos
Orezul pufos se amesteca in tigaia in care avem kimchi si ceapa verde. Amestecati usor cu o paleta de lemn sau cu o lingura de lemn.
Asa arata rezultatul final si poate fi consumat ca atare sau imbogatit cu sos de soia, sos dulce-acrisor, sos de chili, ghimbir… Insa dupa parerea mea, este deja bun sa fie consumat fiindca kimchi vine la pachet cu propriile condimente minunate, toate in stil coreean.
Oul l-am prajit separat si doar l-am pus peste preparat. Am adaugat si ardei iute tocat marunt insa nu a fost foarte iute, ci numai bun. Combinatia este uluitoare si cred ca este mancarea coreeana pe care o iubesc cel mai mult, prepratul culinar asiatic preferat.
Mod simplu de pregatire pentru una dintre cele mai gustoase retete coreene din lume, Kimchi Bokkeumbap, reteta pas cu pas:
- Tocam Kimchi grosier si il punem la sotat intr-o tigaie incapatoare, cu putin ulei. Il lasam pe foc timp de 1 minut.
- Adaugam ceapa verde tocata marunt si o lasam si pe ea pe foc inca 1 minut.
- Orezul se fierbe in stil asiatic. O cana de orez are nevoie de 2 cani de apa. Punem orezul cu apa la fiert la foc mic, cu capacul pus. Folositi o oala antiaderenta daca vreti sa nu se prinda orezul. Tineti cont ca nu puteti invarti in orez daca vreti sa va iasa orez pufos, asiatic. Cand e gata, il lasati in oala pana cand il puteti folosi. Nu il amestecati :))
- Adaugam orezul fiert in tigaia cu kimchi si ceapa verde, mai lasam pe foc inca 2 minute si amestecam usor.
- Kimchi Bokkeumbap este gata. Poate fi servit ca atare.
- Optional, peste Kimchi Bokkeumbap puteti adauga si ou prajit moale sau tare.
Kimchi Bokkeumbap este orez fiert si combinat cu kimchi si ceapa verde. Traditional, Kimchi Bokkeumbap se serveste cu ou prajit, cate unul de persoana 🙂
Mancarea coreeana este super delicioasa si merita servita oricand aveti ocazia. Eu prefer intotdeauna sa incerc mancarea asiatica la restaurante cu specific asiatic si apoi sa reproduc preparatul culinar de care sunt interesata. Vreau sa incerc varianta originala, asa cum este ea pregatita de bucatarii care cunosc cel mai bine gastronomia traditionala.
Cititi si mai multe articole despre bucataria asiatica si aflati noi retete culinare asiatice simple si rapide:
Cea mai simpla mancare asiatica din lume: Tigaie picanta de legume, gata in 10 minute
Tehnician Nutritionist | Licentiata in Jurnalism si Stiintele Comunicarii | Formator Autorizat | Blogger si Copywriter | Fotograf