Legislatia muncii reprezinta un subiect care ne intereseaza enorm. Suntem implicati in mod direct sau indirect intr-un raport de munca, fie ca suntem angajatori, fie ca suntem salariati.
Si din pozitia de mici oameni de afaceri, legislatia muncii trebuie sa ne intereseze pentru ca la un moment dat s-ar putea sa avem si angajati si este intotdeauna esential sa cunoastem aspecte de legislatia muncii, chiar daca poate avem specialisti in acest domeniu, consilieri juridici si chiar si experti in legislatia muncii care sa ne consilieze la nevoie.
Astazi discutam despre delegare, fiindca este un aspect de care ne putem lovi oricand. Delegarea, conform Codului muncii, reprezinta exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.
Tot Codul muncii mai spune si urmatorul lucru esential despre delegare: ” Pe durata delegării, respectiv a detaşării, salariatul îşi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă.”
Asadar, iata ca functia se pastreaza pe durata delegarii. Poate ca ar exista exceptii de la regula dar eu nu le cunosc si nici nu am auzit despre ele pana acum. Nu exclud posibilitatea unei astfel de exceptii si chiar va invit sa imi scrieti pe LinkedIn daca stiti despre astfel de situatii. Sa mai aflam si noi aspecte importante si inedite de legislatia muncii 🙂
Spor in toate si succes la legislatia muncii actualizata si aplicata corect!