Legislatia muncii trebuie respectata intotdeauna. Si atunci cand este dificil, da.
Astazi stabilim aspecte noi de legislatia muncii pentru ca stiu ca va place acest lucru. V-am obisnuit sa lamurim pas cu pas articole de legislatia muncii si de securitatea muncii.
Dreptul la securitate si sanatate in munca este unul caruia trebuie sa ii dam atentie foarte mare. Si aici trebuie sa studiem cu mare atentie Legea nr. 319 din 2006 a securitatii si sanatatii in munca.
Conform acestei legi a securitatii si sanatatii in munca, angajatorul are obligatia sa ia masurile necesare pentru:
– asigurarea securitatii si sanatatii lucratorilor;
– prevenirea riscurilor profesionale;
– informarea si instruirea lucratorilor;
– asigurarea cadrului organizatorul si a mijloacelor necesare securitatii si sanatatii in munca.
Lucratorii trebuie sa fie informati cu privire la riscurile la care se expun in timpul activitatii. Mare atentie la acest aspect caci nu este un favor pe care il faci salariatului. Nu te poti achita de aceasta obligatie cu jumatate de masura, ci pe deplin.
Asta inseamna ca informezi lucratorul cu privire la toate informatiile despre riscurile la care este expus, inclusiv riscul de toxicitate in mediul de lucru.
Promit sa mai revin cu si mai multe articole de legislatia muncii si de securitatea muncii. Cred ca ar trebui cu totii sa ne instruim in aceste 2 aspecte esentiale pentru bunul mers in companiile noastre si in carierele noastre profesionale.
Dragi cititori, va reamintesc un lucru important despre sectiunea mea de legislatia muncii. Aceste articole de legislatia muncii si managementul resurselor umane sunt pur informative. Va ajuta sa va faceti o idee mai clara despre legislatia muncii si HR. Va rog sa nu le folositi pentru a lua decizii de ordin juridic fiindca orice situatie in care va regasiti poate sa presupuna si alte variabile de care sa tineti cont, un context aparte, o situatie mai complexa sau mai aparte, informatii unice de la un caz la altul. Asadar, oricand doriti sa luati decizii juridice, este esential sa va sfatuiti cu un specialist in legislatia muncii, cu un expert in legislatia muncii, cu un consilier juridic sau cu un avocat specializat in dreptul muncii. Va recomand sa apelati la ajutor specializat daca sunteti in situatia unui conflict de munca sau credeti ca exista un conflict de munca in devenire.
Sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!
Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist