Legislatia muncii nu este asa de incalcita pe cat pare. Si nici managementul resurselor umane nu este un teritoriu asa de vitreg si dificil. Cu putina pricepere si cu multa pasiune pentru aceste domenii, ajungem specialisti in legislatia muncii si managementul resurselor umane.
Din pasiune s-a nascut si acest blog. Pasiune pentru scris, pasiune pentru nutritie si pentru legislatia muncii. Sunt doua domenii cu care jonglez in acelasi timp liber si pe acelasi blog.
Astazi discutam despre un caz aparte in care demisia se motiveaza. Fiindca noi stim ca in general demisiile nu se motiveaza. Adica nu trebuie sa scrii angajatorului povesti de dragoste in care sa ii povestesti de ce nu mai doresti sa continui relatia de colaborare cu el si compania lui minunata.
Demisia reprezinta un drept pe care orice salariat si-l poate exercita. Ne dam demisia si respectam termenul de preaviz.
Dar, atentie! Atunci cand ne dam demisia fara preaviz, demisia se motiveaza. In cuprinsul documentului scris pe care il inaintam departamentului de resurse umane, vom oferi motivele pentru care nu dorim sa mai respectam termenul de preaviz.
Asadar, precizam care sunt acele obligatii pe care angajatorul nu le-a respectat. Acestea vor fi motivele pentru care nu mai respectam termenul de preaviz la demisie.
Demisia produce efecte din momentul in care ne depunem documentul la angajator/ departamentul de resurse umane. Demisia se mai poate retrage doar cu incuviintarea angajatorului 🙂
Am mai lamurit un aspect esential de legislatia muncii si managementul resurselor umane. Le lamurim pe rand, cate unul 🙂
Va doresc mult succes in tot ce faceti si minte limpede sa le lamuriti pe toate cate va framanta!
Owner si Creator www. marianicutar.ro | Jurnalista si Fotograf | Specializata in Legislatia Muncii, Managementul Resurselor Umane si Securitatea Muncii | Formator Autorizat | Tehnician Nutritionist