Lista de 16 de alimente esentiale in dieta alcalina este mai jos in acest articol. Dieta alcalina este cunoscuta pentru faptul ca poate alcaliniza organismul astfel incat sa se creeze un mediu total nepropice bacteriilor, virusilor, fungilor si cancerului. Insa desigur ca aici exista studii numeroase care inca mai trebuie realizate pentru a cunoaste cu adevarat beneficiile reale ale dietei alcaline.
Nu as putea sa va spun ce boli si afectiuni ar putea sa fie ameliorate cu ajutorul dietei alcaline dar oricum acest lucru ar trebui sa vi-l spuna medicul specialist, medicul indrumator, medicul nutritionist etc. Eu va ofer in schimb o lista de alimentepe care eu le integrez in dieta mea cu accent pe alcalinizare.
Sa retinem si faptul ca pH-ul porneste de la 0 si se opreste la 14. Pana in 7 discutam despre pH acid. Peste 7, pH-ul este alcalin. Deci o apa care are pH-ul 7,8 este o apa usor alcalina. Daca bem o apa cu pH de 8,2 este o apa puternic alcalina.
0 – 6.9 – pH acid
7 – pH neutru
7.1 – 14 – pH alcalin, bazic
Dieta alcalina in reguli simple:
- Se propune limitarea produselor de origine animala, precum carnea si alte alimente de origine animala.
- Se folosesc legume de culori variate, curcubeu culinar.
- Se pune accept accent pe verdeturi proaspete si uscate
- Cu accent pe legume cu frunze verzi
- Se recomanda apa cu pH potrivit, nu cu pH acid
Iata si lista de alimente care pot fi incluse in dieta alcalina, cu precizarea ca doar medicul specialist poate realiza pentru dvs. o lista corecta a alimentelor care pot sta la baza dietei dvs.:
- Sfecla rosie
- Broccoli
- Ciuperci
- Mazare
- Rosii
- Mere
- Cirese
- Ananas
- Migdale
- Seminte de dovleac
- Lamai
- Varza
- Spanac
- Morcovi
- Cartofi dulci
- Kale
- Castraveti
Lista de alimente recomandate in dieta alcalina nu este nici la jumatate. Mai sunt foarte multe alimente care pot alcaliniza excelent. Regula de baza ramane totusi una pe care multi nu o pot respecta, si anume ca in dieta alcalina alimentele de origine vegetala trebuie sa fie singurele consumate sau macar in cantitate preponderenta. Aici medicul este in masura sa indice tipul de alimente consumate.
Surse: https://www.healthline.com/nutrition/the-alkaline-diet-myth
https://www.webmd.com/diet/a-z/alkaline-diets
https://www.everydayhealth.com/diet-and-nutrition/diet/comprehensive-review-alkaline-diet-what-it-how-it-works-what-eat/
Vă rog să țineți cont de faptul că orice modificare în regimul alimentar ar trebui să fie efectuată în colaborare cu medicul specialist. Informațiile pe care le furnizez au un caracter pur informativ și reflectă experiența mea personală în procesul de pierdere în greutate și menținere, însă aceasta poate să difere de la o persoană la alta. Metodele care au dat rezultate în cazul meu nu vor fi la fel de eficiente si e posibil sa nu aiba un impact similar pentru altcineva. Prin urmare, este imperativ să cereți sfatul medicului înainte de a face orice schimbare semnificativă în regimul dumneavoastră alimentar.
Sănătate maxima și mult succes la rețete culinare sănătoase și delicioase!