Mancarea asiatica fascineaza 🙂 Ne-a cucerit de la prima incercare si ne-a ramas in minte in mod obsesiv. Multi am mancat mancare asiatica la restaurant si efectul wow este acelasi pentru toti. Cand vom manca din nou mancare asiatica? Si ce preparate noi am putea incerca data viitoare? Dar daca am putea gati mancare asiatica acasa?
Eu am inceput sa gatesc mancare asiatica din nevoia de a face economii. E mai ieftin acasa, ce sa o mai lungim… Este muuult mai ieftin, probabil cam jumatate din pretul pe care il platim la restaurant si nu exagerez.
Eu imi cumpar ingrediente asiatice de la magazine asiatice, cu specific chinezesc, japonez, coreean samd. Si am o camara destul de generoasa de astfel de ingrediente asiatice, lucru pe care ma bazez cand vreau sa pregatesc ceva bun acasa, rapid si simplu.
Astazi va ofer o reteta de ciuperci Shiitake cu taitei ramen si sos de soia.
Ingrediente necesare pentru mancare asiatica pentru 2 adulti flamanzi 🙂
- 20 ciuperci shiitake deshidratate mici sau medii
- 2 pachete de taitei ramen (cele de supa sunt perfecte)
- sare, piper
- ghimbir proaspat sau pudra
- 5 chinese spices
- 4 fire ceapa verde
- chili sau fulgi de chili sau sos dulce acrisor sau ardei iute proaspat (optional)
- 10 linguri sos de soia
- 5 linguri ulei de susan
Din punga de Kimchi ramen puteti folosi taiteii ramen.
Ciupercile Shiitake se cumpara la punga si sunt deshidratate. Le lasam in apa cam 30-45 de minute si le clatim de mai multe ori cu apa rece de la robinet. Apoi le stoarcem putin, le tocam marunt si le aruncam intr-o tigaie cu putin ulei de susan incins si ceapa verde tocata marunt. Le sotam ca lumea de tot, macar 20 de minute.
Apoi adaugam sare, piper, 5 Chinese Spices (condiment asiatic ce contine piper, nucsoara, cuisoare, scortisoara, fenicul), sos de soia, ghimbir proaspat tocat sau pudra, coriandru sau patrunjel, chili sau sos de chili sau fulgi de chili sau ardei iute proaspat. La final aruncam si taitei ramen pe care ii fierbem separat vreo 5 minute sau cat scrie pe pachet.
Impreuna ii amestecam in tigaie si stingem focul. Amestecam astfel incat sosul sa ajunga peste taitei si sa fie absorbit. Apoi servim cald sau fierbinte 🙂 Nu veti regreta deloc. Este o mancare geniala si super sanatoasa. Ciupercile shiitake sunt implicate in studii care spun ca au beneficii uimitoare pentru organismul nostru si pot vindeca sau ameliora multe boli si afectiuni.
Sanatate maxima si promit sa mai revin cu si mai multe retete culinare asiatice!
Va invit sa mai descoperiti si alte retete culinare sanatoase, mancare sanatoasa pregatita acasa:
Descoperiti: Retete vegetariene | Retete mediteraneene | Salate delicioase | Mancare asiatica | Mancare de post