Mancarea asiatica are ceva special care ne atrage. Chiar nu stiu ce este dar mi se pare ca devine mancarea perfecta pentru cand vrei sa sarbatoresti un eveniment frumos intr-un mod cat mai simplu 🙂 Cand fac acasa ceva asiatic, mi se pare ca toti sunt mai fericiti si sunt nerabdatori sa vada ce am pregatit, ce ingrediente noi am folosit si cum a iesit mancarea. Cred ca si faptul ca mancarea asiatica e picanta ajuta mult la popularitatea de care se bucura :))
Haideti sa va impartasesc o reteta asiatica delicioasa si foarte simpla. Aveti nevoie de legume, ciuperci, taitei ramen si cateva ingrediente cu specific asiatic.
Iata ingredientele necesare pentru o delicioasa mancare asiatica acasa la dvs.:
- 200 de grame de ciuperci Champignon sau ce ciuperci va plac
- 1 dovlecel tanar – taiat cuburi
- 1 ardei kapia – taiat cuburi
- 1 ceapa alba – tocata cuburi
- 2 pachete de taitei ramen sau orice alti taitei va plac
- 6 linguri de sos de soia
- 4 lingurite de sos de chili sau de dulceata de ardei iute
- ghimbir tocat marunt – cat o nuca
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- ardei iute – optional, cateva felii mici de tot
- 4-6 fire de patrunjel verde tocat marunt 🙂 Folositi coriandru daca aveti in loc de patrunjel.
E mancare asiatica autentica daca aveti si coriandru 🙂
Mod de pregatire super simplu pentru o delicioasa mancare asiatica acasa la dvs.:
- Tragem la tigaie ciupercile spalate, tocate, scurse de apa. Folosim 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui si lasam ciupercile sa sfaraie pana cand se rumenesc frumos. Cam 10 minute ar trebui sa fie suficient ca ciupercile sa fie bine patrunse.
- Adaugam ceapa, ardeiul kapia si dovlecelul. Le lasam si pe ele sa sfaraie cam 2-3 minute.
- Tigaia cu ciuperci si legume se da deoparte dupa ce au trecut cele 2-3 minute de cand am pus ceapa, ardeiul si dovlecelul.
- Adaugam sosul de soia, sosul de chili, usturoi tocat marunt, ghimbir tocat marunt. Lasam aromele sa se combine in tigaia fierbinte dar care nu mai sta pe foc. Deci nu mai dati drumul la foc deloc din momentul in care puneti sosul de soia. Nu e nevoie.
- Separat, adaugam taiteii la fiert, conform instructiunilor de pe pachet. Ai mei se fac simplu de tot, doar pun apa fierbinte peste ei si in 2 minute sunt gata de folosit.
- Cand taiteii sunt gata, ii scurgem bine de apa si ii punem in tigaia cu legume si ciuperci sau ii punem pe farfurie si alaturi de ei punem 2 polonice de legume si sos. Faceti cum considerati voi de cuviinta. Copiii mei ii vor separati. Eu as putea sa ii combin in tigaie ca sa traga mai mult sos. Nu conteaza cum faceti.
Servim o mancare asiatica delicioasa, calda sau fierbinte, cu ardei iute si cu patrunjel verde tocat marunt. Sau fara ardei iute. Voi dediceti. Eu folosesc sos de chili dulce acrisor asadar mancarea nu iese foarte picanta. Si nici nu vreau sa fie prea picanta pentru ca vreau ca odraslele mele sa manance fara sa simta iuteala prea mare. Pentru ei, fac mancare foarte putin iute. La mine, in schimb, pun ardei iute proaspat sau fulgi de chili 🙂
In loc de dovlecel puteti folosi zucchini. Este fix acelasi lucru. Si in loc de Champignon puteti folosi Shiitake, Shimeji, Pleurotus sau orice alte ciuperci va plac, inclusiv galbiori 🙂
Va salut cu drag, va doresc sanatate maxima si mult succes in tot ce faceti!