Iubim mancare asiatica iar eu ma topesc dupa mancarea coreeana. Ador retete culinare sanatoase iar daca le pot da un twist asiatic, sunt cea mai fericita. Cred cu tarie ca am vreo stra-strabunica de origine asiatica fiindca nu imi explic de ce mi se trezesc toate simturile la viata cand vad mancare asiatica, ingrediente cu specific asiatic sau filme japoneze, coreene, chinezesti 🙂 Eu trebuia sa ma nasc altundeva!
Revenim. Va ofer, fara alte detalii neinteresante, reteta mea de salata coreeana de morovi 🙂
Iata ce ingrediente va sunt necesare pentru 2 portii de salata coreeana de morcovi cu sos dulce acrisor:
- 4 morcovi medii
- 2 linguri mari de ulei de susan
- 2 linguri mari de sos dulce acrisor sau picant, orice vreti si va cere sufletul!
- 6 fire de coriandru sau de patrunjel (sau 3 de coriandru si 3 de patrunjel, fiecare ce are si ce ii place)
- 2 linguri de mirin (otet de orez) sau otet simplu sau suc de lamaie/ limeta
Tocam morcovii si verdeata si adaugam ulei, sos dulce acrisor si otetul sau sucul de lamaie. Sfarsit fericit!
Dragilor, mancarea asiatica este absolut fenomenala. Incepi usor, cu o sticla de sos de soia, niste taitei de orez si poate niste tofu. Apoi ajungi sa stii ce sunt mochi, ce este Miso, ce este sosul de stridii si la ce se foloseste uleiul de chili 🙂 Incet-incet, mancare asiatica ti se strecoara in suflet si nu mai pleaca de acolo niciodata :)))
Va pup cu drag si va doresc multa inspiratie culinara si in orice aspect al vietii voastre!